15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSPIACT, fabrica de droguri?

SPIACT, fabrica de droguri?

Politistii de la Biroul Arme, Munitii, Substante Toxice (AEST) din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj si inspectorii Directiei de Sanatate Publica au descoperit la Compania Nationala CFR Bucuresti – filiala SPIACT Craiova o importanta cantitate de substante toxice si precursori de droguri detinute fara stirea autoritatilor.

In cadrul unui control inopinat, efectuat marti si miercuri, cu scopul de a verifica respectarea regimului substantelor toxice, inspectorii si politistii au gasit in depozitele SPIACT Craiova – unitate care fabrica aparatura de comanda pentru caile ferate – cantitatea de 5,6 kilograme si 98 de litri de substante toxice (brom, acid picric, sulfocianura de potasiu, anhidrida arsenioasa, tiocianat de potasiu etc.), precum si 253 de kilograme de precursori care pot fi folositi la fabricarea ilegala a drogurilor (permanganat de potasiu, acid sulfuric, acid clorhidric etc.). Intreaga cantitate de substante chimice a fost indisponibilizata in vederea cercetarilor, societatea nefiind autorizata sa detina asemenea substante.

Politistii de la Biroul AEST au inceput cercetarile impotriva angajatilor SPIACT, sub aspectul savirsirii infractiunii de nerespectare a regimului substantelor toxice si precursorilor, fapta pedepsita cu inchisoare intre trei si 15 ani.

„Deocamdata, verificam daca magazionerul avea decizie din partea directorului de a depozita asemenea substante. In functie de asta, vom stabili daca vina neobtinerii autorizatiei ii apartine directorului sau magazionerului“, a mentionat comisarul sef Constantin Stoiculescu, seful Biroului AEST.

Cercetarile politistilor vor fi insa ingreunate de faptul ca atit directorul SPIACT Craiova, cit si magazionerul prins cu precursorii de droguri in gestiune sint putin plecati… in concediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS