22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNea Vasile se muta din Fiat in vila ANL

Nea Vasile se muta din Fiat in vila ANL

Vasile Bulucea a depus pe 25 iunie la BCR 1,3 miliarde de lei, ca avans pentru o viitoare vila construita prin Agentia Nationala a Locuintei. Doar cu citeva zile inainte, primarul dadea cu subsemnatul pentru ministrul Octav Cozminca si declara ca nu detine conturi mai mari de 10.000 de euro, ci doar un Fiat vechi. Bulucea a declarat, in urma cu un an, ca a pus la ciorap o suta de milioane de lei, din salariul pe care-l primeste de la primarie. Din functia pe care o detine, edilul sef al Craiovei aduna putin peste 20 de milioane de lei pe luna, iar pentru acontul casei el trebuia sa-si fi luat salariile in avans pe cinci ani si sa nu mai faca nici o cheltuiala pe aceasta perioada. Nu mai vorbim de cum achita apoi locuinta. Asta daca nu a cistigat la LOTO…

Site-ul de pe Internet al Primariei Craiova continua sa ne ofere noi surprize. La sectiunea cu facsimile de pe declaratiile de avere ale demnitarilor, in dreptul primarului Vasile Bulucea se poate citi negru pe alb: „Contractat casa cu credit ipotecar ANL in data de 25.06.2003 si depus avans in suma de 34.480 de euro la Banca Comerciala Romana“.

Potrivit acestei informatii, chiar ziua in care declaratiile de avere ale demnitarilor ajungeau la Ministerului Administratiei Publice, primarul Vasile Bulucea depunea la BCR echivalentul a circa 1,3 miliarde de lei. El declarase anterior ca detine in proprietate doar un autoturism fiat 1800, fabricat in 1970, si nu are conturi in care se afla sume mai mari de 10.000 de euro. Declaratia i-a uimit pe colegii lui Bulucea, acestia fiind mirati de cit de curat este seful lor (avind in vedere ca singura avere cu acoperis a primarului era, conform declaratiei, un Fiat). Facsimilul care poate fi citit pe site-ul primariei este datat 30 iunie, adica la cinci zile dupa ce ministerul condus pe atunci de Octav Cozminca facea inventarul la averile demnitarilor.

Vila lui Bulucea – salariul de primar pe doua mandate

In urma cu un an, Vasile Bulucea le spusese ziaristilor ca de-a lungul timpului a reusit sa stringa 150 de milioane de lei. L-am crezut atunci pe primar, numai ca, dupa ce a depus un avans pentru o casa de 50.000 de euro, ne intrebam cum a reusit Bulucea sa inmulteasca suma cu zece intr-un timp atit de scurt. Pentru ca el nu are afaceri, nu detine actiuni si traieste din salariul de primar si pensia de ministru pe vremea comunismului. In total – putin peste 20 de milioane de lei. Tragem linie si facem calculul: 20 de milioane pe luna inseamna 250 de milioane pe an. Avansul dat pentru vila construita de Agentia Nationala a Locuintei reprezinta deci venitul lui Bulucea pe cinci ani, iar valoarea totala a casei – venitul primarului pe opt ani. Poate dupa ce firma LUXTEN va finaliza controversata lucrare a iluminatului public in Craiova, toata lumea se va lumina cum a strins Bulucea, dintr-un salariu, 1,3 miliarde de lei intr-un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS