22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMafia s-a extins in toate domeniile care aduc bani

Mafia s-a extins in toate domeniile care aduc bani

Politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova au reusit, de la inceputul acestui an, anihilarea a 22 de grupuri criminale si au confiscat aproape o jumatate de kilogram de hasis, canabis si opiu, 290 de fiole cu substante stupefiante si peste 28.000 de pastile cu anfetamine. De asemenea, politistii craioveni au scos din circuitul monetar cinci milioane de lei, 1.600 de dolari si 750 de euro – bani care erau falsificati.

In urma monitorizarii anunturilor publicitare referitoare la oferte de munca in strainatate pentru femei, politistii craioveni l-au retinut pe Zacharias Dimitrios, de 36 de ani, cetatean grec, care a racolat doua tinere din Craiova pentru a le exploata sexual. Grecul daduse anunt ca angajeaza trei tinere pentru strip-tease in Germania, iar la interviu s-au prezentat peste 50 de tinere interesate de acest lucru. Zacharias a fost arestat de politistii doljeni la Filiasi, chiar in momentul in care incerca sa le duca pe tinere in Germania. El a fost acuzat de trafic de persoane.

In ceea ce priveste traficul si consumul ilicit de droguri, politistii doljeni au reusit anihilarea unui grup format din sase greci si un sirb care a reusit sa introduca in tara peste cinci kilograme de hasis si o jumatate de kilogram de heroina.

Concluziile trase de lucratorii CZCCOA la finele primului semestru al acestui an sint ca in Romania se prolifereaza criminalitatea organizata, care tinde sa se globalizeze in toate domeniile generatoare de profituri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS