12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePopa fals, dat in vileag de injuraturi

Popa fals, dat in vileag de injuraturi

• Viorel Nichita apela la buna – credinta a cetatenilor pentru a face rost de bani de buzunar • Falsul preot a sfintit case si a reusit sa isi repare gratis masina la un service din Tirgu Jiu • Toata agoniseala urma sa ajunga la o concubina din Galati

Clientii unui bar din cartierul Iezureni din Tirgu Jiu au anuntat politia dupa ce un cetatean imbracat in haine preotesti a inceput sa injure de mama focului.

„Preotul“ a intrat in circiuma si, dupa ce a tras la masea citeva paharele de tarie, a inceput sa le prezinte celor de fata toata gama de injuraturi pe care o cunostea. Dupa ce a fost ridicat de politie, s-a descoperit ca falsul popa se numeste Viorel Nichita, are 54 de ani, este domiciliat in Tirgu Mures, detine un autoturism inmatriculat in Braila si stringe fonduri pentru construirea unui schit din Satu Mare. Pentru a-si convinge semenii, falsul popa se costuma in haine preotesti pline de insigne si avea la git o multime de cruci. Barbatul isi aborda victimele cu evlavie si invoca mila Domnului, pentru a fi ajutat sa realizeze un anume schit „Pietricica“ in Satu Mare.

Mila Domnului, invocata pentru a stringe bani pentru concubina

Asupra preotului de ocazie, care a inselat zeci de persoane, a fost descoperit un livret de economii in valoare de sase milioane de lei. S-a stabilit ca barbatul mai detine depozite bancare de 30 de milioane de lei. Viorel Nichita practica meseria de preot de aproximativ un an si toata „agoniseala“ era destinata Mariei Chircu, concubina sa, domiciliata in Galati.

Foarte multe persoane au cazut in plasa falsului preot, care a sfintit case, a adunat bani in numele Domnului si a rostit vorbe bune pentru cei pe care ii insela. Ultimul care a luat teapa a fost patronul unui service din Tirgu Jiu.

Viorel Nichita a mers la acesta si, invocind mila Domnului, l-a convins sa ii repare masina. Milos, seful service-ului i-a oferit si cazare pentru o noapte.

Subcomisarul Cornelia Micu, purtatoarea de cuvint a IJP Gorj, a precizat ca Viorel Nichita este cercetat in stare de libertate pentru comiterea infractiunii de inselaciune.

„Am mai descoperit ca si-a falsificat si carnetul de conducere. Avea pe el categoria A si a mai trecut si un B. Masina ii servea si de hotel, si de casa, si de bucatarie. In anul 1976 a fost condamnat la 17 ani inchisoare pentru omor, in Dimbovita“, a spus purtatoarea de cuvint a IJP Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS