14.2 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHackerii au incercat sa sparga sistemul informatic de la Inspectoratul Scolar Dolj

Hackerii au incercat sa sparga sistemul informatic de la Inspectoratul Scolar Dolj

Coordonatorul tehnic al admiterii in licee si scoli de arte si meserii, ing. Dorel Popa – operator sef in comisia judeteana a concursului national unic de competenta, din cadrul ISJ Dolj, dezvaluie ca pina acum s-au inregistrat 53 de atacuri ale hackerilor care au incercat sa sparga sistemul informatic de la inspectorat. Aceasta, probabil, a fost si principala cauza care, dupa reverificarea celor 3.571 de dosare depuse de cadrele didactice pentru concursul de titularizare, l-a determinat sa incarce in sistemul informatizat 2.114 dosare, pina joi, 10 iulie, la ora prinzului. Pina la aceeasi ora, la nivel national au fost incarcate 9.861 de dosare, de unde rezulta si ritmul infernal de lucru al echipei de informaticieni ai inspectoratului doljean.

Inginerul Popa spune ca si-a luat masuri de preventie dintre cele mai riguroase, deoarece hackerii olteni nu trebuie subestimati, ei fiind recunoscuti nu doar in tara, ci in intreaga lume:

„Intentionez ca intreaga operatie de incarcare a tuturor dosarelor sa o finalizez intr-un timp record, pentru a evita orice surpriza neplacuta. La ora cind cititorii dumneavoastra sint cu ziarul si cafeaua in fata, toata operatiunea de aici este finalizata“.

Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Monalisa Galeteanu – presedintele comisiei judetene a concursului de titularizare, sustine ca nu are nici un fel de temeri privind incercarile hackerilor de a intra in sistem, intrucit nu se indoieste nici o clipa de competenta echipei de informaticieni condusa de operatorul sef Dorel Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS