20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de studenti trimisi sa vada prima oara marea

Zeci de studenti trimisi sa vada prima oara marea

Unul dintre tineri este tinut la facultate de subprefectul Eugen Vilceanu, cel mai „avut“ dintre demnitarii gorjeni

Cei patru tineri au crescut in Centrul de Plasament din Tirgu Jiu si au fost printre putinii copii proveniti dintr-o astfel de institutie care au reusit sa ajunga studenti. Ei urmeaza cursurile unor universitati din Timisoara, Bucuresti, Sibiu si Tirgu Jiu, iar acolo unde este cazul, taxele le sint platite de sponsori.

Unul dintre tineri este tinut la facultate de subprefectul de Gorj Eugen Vilceanu, iar pentru ceilalti s-a oferit sa plateasca taxele o fundatie umanitara. Elena, Constantin, Stefan si Bogdan studiaza literele, chimia, economia si dreptul. Cei patru tineri vin periodic „acasa“, adica la Centrul de Plasament, de unde pleaca intotdeauna cu pachete. In aceasta vara, tinerii vor vedea cum arata marea la Costinesti pentru ca au avut rezultate bune la examene. Alti doi tineri din Casa de copii din Tirgu Jiu au sanse sa devina studenti.

„Avem un elev absolvent de liceu teologic, care vrea sa studieze mai departe teologia si o fata care a picat doar o proba la bacalaureat. Daca trece in toamna, se va inscrie si ea la facultate“, a precizat conducerea Centrului de Plasament.

Tabara sociala la Sacelu

Aproximativ 120 de copii din centrele de plasament din Gorj vor merge in aceasta vara in tabere la Sulina, Arges, Vilcea, Bucuresti si Costinesti. La rindul lor, judetele respective vor trimite copii in taberele din Gorj, pe baza unui protocol intre directiile de protectie a copilului. Orfanii care nu vor prinde locuri in aceste tabere vor merge citeva zile la Sacelu, intr-o tabara sociala.

„Avem zece locuri in tabere la mare si a fost foarte greu sa le impartim la atitia copii. Vor merge in aceasta tabara cei care au reusit sa promoveze examenele de capacitate, de bacalaureat sau cele din facultate. In cazul in care cei patru tineri pe care ii avem noi studenti vor primi locuri in tabere de la universitatile unde invata, atunci locurile lor vor fi impartite la alti copii de aici“, a spus Dumitru Dragota, director la Centrul de Plasament din Tirgu Jiu. In cazul copiilor cu deficiente usoare, Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj a asigurat tabere cu conditia ca acestia sa fie insotiti de parinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS