20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii care s-au dat nebuni ca sa scape de armata au ramas fara permise de conducere

Tinerii care s-au dat nebuni ca sa scape de armata au ramas fara permise de conducere

Politia Rutiera Dolj continua colaborarea cu medicii din judet, in vederea anularii permiselor de conducere detinute de cei care sufera de boli psihice ori au alte afectiuni care nu le mai dau dreptul sa conduca autoturisme.

„De citiva ani incoace, a devenit un fel de moda in rindul tinerilor sa-si faca rost de certificate medicale din care sa rezulte ca sufera de boli psihice, pentru a putea scapa de satisfacerea stagiului militar. In baza unei colaborari cu medicii Centrului Militar, ni s-a comunicat lista acestor <<bolnavi>> si am descoperit ca exista zeci de astfel de persoane care au totusi permis de conducere. In consecinta, am procedat la anularea lor, pentru ca nu-i putem lasa sa conduca pe cei care sufera de anumite boli grave“, a mentionat comisarul sef Marin Popescu, seful Serviciului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

Nu mica le-a fost mirarea politistilor sa constate ca multi dintre cei carora li s-a retras dreptul de a conduce un autoturism s-au intors cu „acte in regula“ si lacrimi in ochi, preferind sa faca armata, numai sa nu-si piarda permisul.

„Vom continua actiunea de depistare a persoanelor suferinde de afectiuni contraindicate conducerii auto. Am facut adrese catre toate policlinicile sa ne comunice inclusiv persoanele care sint declarate inapte la vizita medicala, ca sa-i depistam pe aceia care se duc la alte policlinici si iau avizul ca ar fi apti de conducere auto“, a precizat comisarul sef Marin Popescu.

Mentionam ca medicii au obligatia sa instiinteze politia despre toti pacientii care contracteaza boli ce ii fac inapti pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, in caz contrar fiind pasibili de o pedeapsa cu inchisoarea de la unu la cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS