14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSomn usor printre gunoaie

Somn usor printre gunoaie

La nici 40 de ani, Lelioara Vintila din Craiova, suparata pe mizeriile vietii care i-a jucat numai feste, s-a hotarit sa protesteze. Forma de protest aleasa este una aparent pasnica, din vina careia incet, incet isi va pierde toti vecinii, pentru ca respectul lor l-a pierdut de mult.

Lelioara, dupa ce a parasit-o barbatul, luind cu el si copilul lor, n-a mai vrut sa-si curete casa si nici sa-si duca la ghena de gunoi resturile menajere. Le-a lasat pe toate pe unde s-a nimerit, iar din cauza caldurii, resturile au intrat in putrefactie, emanind o duhoare ingrozitoare, care se imprastie pe casa scarii si in apartamentele vecinilor. Patul in care doarme Lelioara troneaza in mijlocul gunoaielor, aragazul nu se mai vede din cauza cojilor de oua, gindacii misuna peste tot, iar in casa pute mult mai rau ca in cocina. Asa a considerat ea ca poate protesta impotriva „catelei“ de viata din cauza careia a ajuns sa-si gaseasca prieteni in ginganiile ce au populat tot blocul.

Obosita de lene

La capatul firului de telefon nu se afla o voce disperata din cauza intretinerii prea mari, a pensiei prea mici sau a beznei din cartier, ci vocea unui locatar din blocul 19 din cartierul Rovine al Craiovei, care ne anunta ca Lelioara Vintila, vecina sa, si-a transformat apartamentul in groapa de gunoi. Ce povestea vocea disperata era una, dar ceea ce am vazut noi in apartamentul cu pricina era mult mai rau. Am intrat in apartamentul 10 din blocul 19 si in mijlocul a ceea ce pe vremuri fusese sufragerie se lafaiau gramezi de gunoaie. Lelioara, obosita de lene, zacea pe un pat sui, nebagind in seama zeama puturoasa ce se scurgea din singura punga in care pe vremuri vrusese sa stringa gunoiul.

Geamurile apartamentului erau bine inchise sa n-o traga curentul si sa capete vreo sciatica sa nu mai poata sa-si faca nici curatenie in casa! Scrumul, mucurile de tigara si pachetele de tigari ii tineau loc de covor, iar sticla de apa statea la piciorul patului ca la orice insetat respectabil. Buimacita de somn, Lelioara a luat imediat pozitia victimei, de era cit pe aici sa-i plingem de mila.

Frumoasa, dar puturoasa

Lelioara Vintila este inca o femeie frumoasa. Daca nu stii unde locuieste, ai toate sansele s-o ei drept femeie obisnuita. Tunsa, coafata, cu haine aproximativ curate, Lelioara este regina gunoaielor.

In urma cu mai mult timp, apartamentul a fost deconectat de la reteaua electrica, dar femeii nu-i pasa. De fiecare data promite ca va incepe sa rineasca prin casa, dar uita imediat dupa ce a promis. Femeia nu pare bolnava, dar are o mare problema: este puturoasa! Vecinii spun ca este si motivul pentru care au parasit-o barbatul si copilul. Ea se crede in continuare o victima, o femeie neinteleasa.Traieste in mijlocul mormanelor de gunoaie din apartament, s-a imprietenit cu gindacii si a deschis azil pentru viermi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS