10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Scurte stiri

Doua tone de lucerna au ars din cauza unei tigari

Un puternic incendiu a izbucnit in noaptea de marti spre miercuri la depozitul de furaje al unui cetatean din localitatea Jirov, comuna Corcova-Mehedinti, din cauza unei tigari aruncate la intimplare. Pompierii sectiei Strehaia au ajuns la locul incendiului la ora 1.30, cu o intirziere de 15 de minute, iar focul a fost stins dupa o jumatate de ora. Potrivit pompierilor mehedinteni, intirzierea cu care acestia au fost anuntati a fost cauzata de faptul ca proprietarul, Mocioi Constantin, dormea la acea ora, iar incendiul nu a fost observat la timp. „A trebuit sa parcurgem 15 kilometri. Focul cuprinsese doua clai cu lucerna, cu posibilitatea de propagare la o combina din apropiere. Patru cetateni, membri ai Serviciului de pompieri civili, actionau deja cu galeti cu apa. S-a reusit localizarea incendiului, la ora 1.33, si lichidarea lui, la ora 2.00. Cauza a constituit-o jarul sau scintei de la o tigara aruncata la intimplare“, a spus locotenent Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“. Politistii mehedinteni au demarat cercetarile pentru depistarea persoanei care a aruncat tigara in interiorul depozitului de furaje.

Politistii de frontiera au retinut un calugar care inota spre Serbia-Muntenegru

Un calugar din Bucuresti a fost retinut marti de politistii de frontiera din sectorul Orsova, judetul Mehedinti, in timp ce inota in fluviul Dunarea, intentionind sa treaca fraudulos frontiera cu Serbia-Muntenegru. Corneliu Dumitru, de 31 de ani, a fost observat de politisti la kilometrul 957. Barbatul a intrat in apa si, agatindu-se de o buturuga, a inceput sa inoate spre malul sirbesc. Pentru retinerea sa, a fost necesara interventia unei salupe. „Patrula din zona a alertat echipa mobila, care a intervenit cu o ambarcatiune rapida si l-a retinut. Ajuns la mal, calugarul a intrebat, cu naivitate, daca se afla pe malul sirbesc sau pe cel romanesc“, a spus comisar Vasile Povatanu, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti. In geanta pe care bucuresteanul o avea asupra lui, politistii de frontiera au gasit o sutana de calugar, carti religioase si harti cu bisericile, manastirile si schiturile din Romania. In cazul lui Corneliu Dumitru, cercetarile vor fi continuate, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Patronul de la ARPO Strehaia s-a opus executarii silite aplicate de Casa de Pensii Mehedinti

Casa Judeteana de Pensii Mehedinti nu a reusit sa puna in aplicare actiunea de executare silita in cazul unui utilaj ce apartinea societatii ARPO Strehaia. Cu toate ca institutia a facut public anuntul de licitatie, iar cumparatorul a depus garantia de participare de 10% si s-a prezentat la societatea din Strehaia, patronul nu i-a permis acestuia sa ridice automacaraua. „Desi s-au purtat discutii, conducerea societatii nu a fost de acord cu executarea silita si a trebuit sa anuntam Politia din Strehaia. Ei au spus ca nu stiau ca se va tine licitatia, dar noi am facut cunoscut acest lucru. La ARPO nu mai au telefoane, nu mai au secretara, au fost si proteste ale salariatilor, astfel ca nu e de mirare ca s-a intimplat astfel“, a spus Gabriel Preda, directorul Casei Judetene de Pensii Mehedinti. Datoriile agentilor economici din judetul Mehedinti la fondul de pensii depasesc 1.035 de miliarde de lei. Urmatoarele executari silite vor fi aplicate societatilor Zorile Burila Mare, Agromec Prunisor, MonStar Baia de Arama, Cooperativa Cerna Orsova si Farmec Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS