25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL Gorj isi schimba culoarea

PNL Gorj isi schimba culoarea

Petre Sandu, aprig contestatar al Partidei Romilor, a sarit in barca liberalilor gorjeni, unde pretinde ca s-au mai inrolat aproape 4.000 de romi din judet

Petre Sandu, unul dintre liderii unei grupari a romilor din judetul Gorj, a afirmat ca banii care trebuia sa revina romilor deportati au fost folositi in campania electorala de la Scoarta, unde, in urma cu peste o luna si jumatate, au avut loc alegeri anticipate pentru stabilirea primarului. Liderul rom a precizat ca Oficiul International pentru Migratie (OIM) nu a respectat decizia unui tribunal din New York de a imparti banii pentru deportati in mod individual si de a nu-i trimite in Romania la organizatiile care ii reprezinta pe romi. Petre Sandu a dezvaluit ca o parte din aceste fonduri au fost folosite in campania electorala de la Scoarta, in timp ce romii din zona au primit, pentru a merge la vot, alimente si paturi.

In judetul Gorj, traiesc aproximativ 200 de romi care trebuie sa primeasca despagubiri pentru ca au fost deportati in Transnistria. Suma pentru fiecare deportat este de de 2.500 de dolari.

Conflicte intre liderii romilor din Gorj

De mai multi ani, in Gorj, intre mai multi reprezentanti ai romilor se duce o lupta pentru suprematia acestei etnii. Nelu Pavel, cel instalat oficial in fruntea romilor din Gorj, a promis in repetate rinduri ca va sustine in campania electorala filiala locala a PSD. Acest lucru s-a vazut chiar la alegerile de la Scoarta, cind romii au fost cei care s-au prezentat masiv la urne si au stabilit, practic, primarul, care este de la PSD. Unii dintre acestia au fost dusi la sectiile de votare cu autobuzele puse la dispozitie de bulibasa din Scoarta.

Liderul Partidei Romilor Gorj, Nelu Pavel, ii contesta lui Petre Sandu orice calitate de lider al unei grupari de romi din judet, cei doi fiind in permanenta in conflict. O urmare a acestui fapt este si recenta trecere a lui Petre Sandu la filiala Gorj a Partidului National Liberal.

„Noi nu avem nici o legatura cu Partida Romilor, care are un contract cu PSD. Dar la Scoarta, o parte din sumele pentru deportati au fost folosite pentru a se cumpara alimente si paturi. Sumele sint folosite in scopuri electorale. Am deschis actiune juridica impotriva OIM, care nu a respectat hotarirea Tribunalului de la New York, ca banii sa se dea individual“, a declarat Petre Sandu. Acesta a mentionat ca in PNL Gorj conduce „Grupul Minoritar“, din care fac parte 4.000 de romi. Din „Grupul Minoritar“ mai fac parte si cetateni de etnie maghiara si sirba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS