12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrasul Bailesti a ramas fara apa

Orasul Bailesti a ramas fara apa

Dupa ce apa calda a fost sistata in urma cu zece ani, locuitorii orasului Bailesti au ramas acum si fara apa rece. De doua zile, nici macar in unitatile spitalicesti sau la hidrantii de alimentare a autospecialelor de pompieri nu mai este apa.

SC ELECTRICA SA a intrerupt curentul electric la puturile de forare din cauza datoriilor de peste 2,5 miliarde de lei pe care le are de incasat de la Serviciul de Apa Bailesti.

„Trebuie sa gasim urgent peste 600 de milioane de lei pentru a achita factura curenta a lunii iunie si 15% din datoria restanta, care este mai veche de sapte ani. Nu avem de unde sa facem rost de banii astia, mai ales ca serviciul nu produce mai mult de 400 de milioane de lei lunar“, a spus Constantin Moraru, sef serviciu. La rindul sau, Serviciul de Apa are de incasat de la populatie peste zece miliarde de lei, insa probabilitatea ca acesti bani sa ajunga in casieria serviciului este destul de mica. Singura sansa pentru ca ELECTRICA sa revina la sentimente mai bune ar fi ca „o persoana influenta, de la minister sau de la consiliul judetean, sa intervina“, a mai spus seful serviciului.

Pina cind „se vor face aranjamentele le nivel inalt“, bailestenilor nu le ramine altceva de facut decit sa se roage sa-i fereasca Dumnezeu de epidemii sau de incendii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS