14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNereguli la sase unitati de alimentatie publica din Matasari

Nereguli la sase unitati de alimentatie publica din Matasari

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au inchis marti temporar sase unitati de alimentatie publica din Matasari, care deserveau mineri de la Exploatarea Miniera Jilt.

Angajatii OJPC s-au deplasat in zona carierei Jilt, unde, in spatele unor baraci aparent parasite, isi desfasurau activitatea mai multi agenti economici. In momentul in care inspectorii OJPC si-au facut aparitia, angajatii a doua dintre magazine au pus lacatele pe usi si au rupt-o la sanatoasa peste haldele de steril.

Trei dintre agentii economici controlati, SC HAUSE SRL, SC MICO IMPEX SRL si SC PIKHI SRL, nu respectau normele privind protectia consumatorilor. Mai mult decit atit, intr-o alimentara au fost descoperite ascunse sub un vraf de hirtii si pungi un aragaz si vesela in care se prepara mincarea „la minut“.

Folosea frigerul de la firma pentru a nu mai consuma curent acasa

Angajatele au incercat sa ascunda ustensilele si au negat ca ar gati pentru potentialii clienti. Intr-o alta unitate, au fost gasite in aceeasi lada frigorifica pulpe de pui si inghetata. Tot in acel loc erau depozitate si produsele alimentare ale unei angajate care a declarat ca a folosit frigiderul de la magazin pentru a nu mai consuma curent acasa.

In nici una dintre unitatile verificate nu au fost gasite documente de functionare, iar personalul nu detinea echipament specific si carnete de sanatate. Magazinele respective nu aveau nici o sursa de apa.

Amenzile aplicate de OJPC celor sase agenti economici au totalizat 25 de milioane de lei. In cadrul EM Jilt isi desfasoara activitatea citeva sute de mineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS