16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe apropie examenul de competenta pentru cadrele didactice

Se apropie examenul de competenta pentru cadrele didactice

Comisia judeteana de organizare si desfasurare a concursului de competenta pentru titularizari, detasari si supliniri (exceptind maistrii-instructori), in functie de numarul de candidati, a stabilit noua centre de examen, in fiecare dintre acestea fiind cadre didactice de specializari diferite care isi vor sustine probele tip grila, pentru a nu exista suspiciuni.

La centrul organizat la Liceul „Stefan Odobleja“ vor sustine examen de competenta profesori de istorie, arte, germana, latina, romani, rusa, educatie tehnologica, geografie, precum si cei de invatamint special.

La Grupul Scolar Industrial Electroputere vor fi concurentii de la disciplinele tehnice, educatie fizica si geografie, iar Liceul Teoretic „Henri Coanda“ va fi centru de examen pentru invatatori si profesori de limba romana.

Educatoarele, alti invatatori si profesori de romana vor sustine probele in centrul de la Grupul Scolar Industrial Constructii Civile, iar la Grupul Scolar „Traian Vuia“ sint repartizati profesori de fizica si invatatori.

Profesorii de socio-umane, cei de chimie si o parte din invatatori vor da concursul la Grupul Scolar „Matei Basarab“, iar alti invatatori si profesorii de matematica vor sustine probele la Colegiul National „Fratii Buzesti“. De asemenea, centrul de la CN „Elena Cuza“ este pentru profesorii de engleza, franceza si informatica, iar in Grupul Scolar „Anghel Saligny“ isi vor da concursul de competenta profesorii de religie si cei de biologie.

Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Monalisa Galeteanu – presedintele Comisiei judetene de organizare si desfasurare a concursului de competenta, spune ca fiecare cadru didactic inscris la concurs va dispune de toate informatiile necesare referitoare la concurs:

„Listele nominale pe centre de examen vor fi afisate la fiecare centru in 14 iulie, iar repartizarea pe sali de clasa se va afisa in ziua urmatoare. La sediul ISJ Dolj va fi un centralizator cu intreaga repartizare a disciplinelor de concurs pe centre de examen, pentru toti candidatii. In 11 iulie se vor afisa listele cu numele candidatilor ale caror dosare de inscriere la concurs au fost respinse din diverse motive: au fost incomplete ori nu s-au incadrat in nomenclatorul emis de mi-

nister. Listele definitive cu posturile si catedrele care vor fi ocupate prin titularizare, detasare sau suplinire vor fi afisate la sediul inspectoratului in 3 septembrie, conform graficului facut de ministerul de resort“.

Aceasta stare de fapt exista, deoarece in prezent planurile de scolarizare nu sint certe, planurile de invatamint pentru clasa a IX-a nu au fost aprobate, structura anului de invatamint la anul I scoli de arte si meserii nu este definitivata si nu sint cunoscute concediile fara salariu sau cele de ingrijire a copilului pentru anul scolar urmator, spune Ion Militaru, membru al acestei comisii si inspector cu evidenta si miscarea personalului didactic din cadrul ISJ Dolj.

Secretarul comisiei, Dan Cristian Tacu, inspector de specialitate la aceeasi institutie, spune ca, potrivit metodologiei, se organizeaza concurs de competenta si pentru disciplinele la care nu exista posturi vacante pentru titularizari, eventualii candidati putind opta pentru detasari sau supliniri in judet ori pentru titularizari, detasari sau supliniri la nivel de tara, in etapa a doua, dupa 10 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS