25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate „Jigodiilor, respectati legea!“

„Jigodiilor, respectati legea!“

Acesta s-a revoltat ca pacientii sai nu primesc niciodata medicamente gratuite sau compensate, desi platesc asigurarile de sanatate

Medicul de familie Constantin Popescu, din Drobeta Turnu Severin, a scris pe reclamatia adresata de catre o pacienta Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti si care viza lipsa din farmacii a medicamentelor gratuite si compensate: „Jigodiilor, respectati legea!“

Constantin Popescu si-a aratat astfel nemultumirea ca, inca din primele zile ale lunii, farmaciile din municipiu epuizeaza plafoanele alocate de Casa Judeteana:

„Acesta e genocid curat, domnule! Nu se poate sa nu eliberezi medicamente unor oameni care isi platesc asigurarile de sanatate si care au neaparata nevoie de ele. De aceea i-am facut jigodii pe cei de la Casa de Asigurari, ca nu fac decit sa omoare populatia!“

Potrivit pacientei Magdalena P., din Drobeta Turnu Severin, reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate nu au dorit sa-i inregistreze reclamatia, desi aceasta purta stampila si semnatura medicului de familie:

„Mi-au spus ca nu e nevoie de inregistrare si m-au trimis la doua farmacii, unde au spus ca o sa gasesc sigur medicamentele de care am nevoie. Pe bilet am scris sa mi se respecte drepturile si sa dispuna eliberarea retetei de care am nevoie, iar medicul meu de familie a adaugat termenul de jigodii pentru reprezentantii Casei si indemnul sa fie respectata legea. Farmacistele mi-au spus ca nu se mai elibereaza medicamente gratuite sau compensate pentru ca au terminat plafonul“.

Peste 35 de farmacii din Mehedinti impart 27 de miliarde de lei in acest an

Potrivit directorului CJAS Mehedinti, medic Gheorghe Bunciu, nemultumirea oamenilor este indeptatita si este generata de fondurile mici repartizate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

„Am avut alocata, de la CNAS, suma de 44,8 miliarde de lei, pentru eliberarea de medicamente, din care 16,9 miliarde de lei au reprezentat arieratele din anul 2002. Restul, aproximativ 27 de miliarde de lei, va trebui impartit de cele peste 35 de farmacii din Mehedinti, pina la sfirsitul anului. Suma este foarte mica, daca avem in vedere ca numai in trimestrul intii s-au cheltuit 11,4 miliarde de lei, din care 9,2 miliarde de lei au reprezentat arierate. In aceste conditii, au ramas numai doua miliarde de lei, bani care a trebuit impartiti de farmacii“.

Fiecare farmacie din Mehedinti primeste lunar un plafon stabilit de Casa de Asigurari, pe baza unei formule de calcul intocmite in functie de realizarile din 2002.

Potrivit medicului Gheorghe Bunciu, lunar, cele mai mari sume sint alocate farmaciilor Alexa-280 de milioane de lei, Althea-261 de milioane de lei, si Avicena-192 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS