19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Justitiei, sarbatorita

Ziua Justitiei, sarbatorita

Magistratii mehedinteni au sarbatorit Ziua Justitiei, printr-un simpozion cu tema „Instantele europene si reforma justitiei in Romania“, desfasurat la Muzeul de Arta din Drobeta Turnu Severin.

Referatele si comunicarile prezentate au vizat incidenta prevederilor Conventiei Europene a Drepturilor Omului asupra legislatiei interne, necesitatea armonizarii legislatiei interne cu cea europeana si rolul judecatorului national in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana.

„Judecatorul roman este blamat, pe de o parte, pentru ca in multe cazuri Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat statul roman pentru solutiile date, iar pe de alta parte, este acuzat ca, prin aplicarea Conventiei Europene a Drepturilor Omului, nu respecta legislatia interna. Dupa parerea mea, judecatorul trebuie sa asigure echilibrul intre principiul constitutional si perceptia societatii civile“, a spus Florica Bejinaru, presedinta Tribunalului Mehedinti.

Potrivit Legii nr. 92/1992, privind organizarea judecatoreasca, in fiecare an, la inceputul lunii iulie, magistratii din toata tara sarbatoresc Ziua Justitiei, ce coincide cu asa-numita vacanta judecatoreasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS