22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariul mediu al romanilor a scazut cu 4,6 %

Salariul mediu al romanilor a scazut cu 4,6 %

Cele mai mari cresteri ale veniturilor le-au avut angajatii din edituri si poligrafii

Cistigurile salariale medii ale romanilor in luna mai 2003 au fost cu 4,6 procente mai mici fata de luna aprilie a aceluiasi an, informeaza Institutul National de Statistica. Astfel, salariul mediu brut a fost cu putin peste 6,5 milioane de lei, iar cel net- de 4,7 milioane de lei.

Scaderi ale veniturilor s-au inregistrat in aproape toate ramurile economiei: silvicultura, exploatare forestiera, transport, turism, industria miniera, industria de aparatura si instrumente medicale, de precizie, optice si fotografice, ceasornicarie, la ultimele din cauza productiilor mai mici.

Cele mai mari cresteri salariale s-au inregistrat in edituri si poligrafii (11,4%), datorita acordarii de prime din profitul net, urmate, in ordine, de posta si telecomunicatii (6,4 %), tabacirea si finisarea pieilor (3%) si administratia publica (2,3%). Raportat la nivelul economiei nationale, cele mai mari venituri le-au avut din nou lucratorii din sectorul intermedierilor financiare (peste 20 de milioane de lei – salariul brut), cei din activitatile de asigurari si din casele de pensii private (15,8 milioane de lei – salariu brut), posta si telecomunicatii (cu 15,2 milioane de lei) si lucratorii din transporturile aeriene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS