22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateManuela Mitrea conduce in topul celor mai bogati demnitari din Mehedinti

Manuela Mitrea conduce in topul celor mai bogati demnitari din Mehedinti

Deputata PSD are in cont 50.756 de euro, pe care ii „gospodareste“ cu sotul sau, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Miron Mitrea

Deputatii si senatorii mehedinteni au fost nevoiti sa-si declare integral averile, pina pe 2 iulie, dupa ce una dintre masurile guvernamentale care vizeaza transparenta, cea a declararii publice a averilor demnitarilor, a suferit modificari. Diferentele de avere intre demnitarii din Mehedinti pot fi usor constatate, dupa cum acestia se afla la putere sau in opozitie, dupa cum au intrat in afaceri sau au preferat sa traiasca din leafa de bugetar.

Deputata PSD Mehedinti, Manuela Mitrea, conduce detasat in topul celor mai bogati demnitari din judet, contul sau fiind alimentat cu nu mai putin de 50.756 de euro. Contul este insa comun cu cel al sotului sau, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Miron Mitrea. Atunci cind nu se afla in delegatiile ministeriale conduse de sotul sau, Manuela Mitrea foloseste, pentru deplasari, un autoturism Audi A4, achizitionat in 2001.

Deputata de Mehedinti mai detine o casa dobindita in 1999, in suprafata de 321,5 metri patrati, si a carei valoare de impozitare se ridica la 2,549 miliarde de lei. Manuela Mitrea este si notar stagiar, dar nu mai este asociat unic la SC SANA SRL, pentru ca firma si-a suspendat activitatea in octombrie 2002.

Tot un reprezentant al partidului de guvernamint, deputatul Eugen Nicolicea, care este si presedintele organizatiei PSD Mehedinti, a strins in conturile personale suma de 15.000 de dolari si 503,1 milioane de lei. Eugen Nicolicea nu are creante care sa depaseasca echivalentul a 10.000 de euro si nu are nici autoturism, preferind sa foloseasca, pentru deplasarile intre Drobeta Turnu Severin si Bucuresti, masina Administratiei Drumurilor.

Anul 2003 s-a dovedit unul profitabil pentru deputatul social- democrat, care s-a casatorit saptamina trecuta, la Snagov. Eugen Nicolicea a reusit, de la inceputul anului, sa dobindeasca un teren intravilan, in suprafata de 412,77 metri patrati, si o casa, in suprafata de 165,7 metri patrati, a carei valoare de impozitare se ridica la 174,5 milioane de lei, si este actionar la SC GALAXY SRL.

Stefan Lapadat, cel mai „sarac“ deputat din Mehedinti

Opozitia este reprezentata de deputatul PD, Mihai Stanisoara, care este si presedinte al organizatiei judetene Mehedinti a Partidului Democrat si care a trecut in declaratia sa de avere 17.500 de euro, depusi in conturi, dar si creante ce depasesc zece mii de euro. La acestea se adauga doua case, cu o valoare de impozitare de 800 de milioane de lei, un teren agricol si unul intravilan.

Deputatul democrat mehedintean este si actionar la SC GERMINCO SRL. O casa si un autoturism Cielo, ambele ipotecate la BCR, un apartament dobindit in 1978 si un teren intravilan, in suprafata de 260 metri patrati, reprezinta averea declarata de deputatul PRM de Mehedinti, Iancu Holtea. Acesta nu are in cont sume care sa depaseasca zece mii de euro si nici creante mai mari de aceasta valoare, iar pentru casa si autoturism plateste rate lunare, de 190 de euro, respectiv 245 de euro.

Cel de-al doilea deputat PRM, din judetul Mehedinti, Stefan Lapadat, nu are sume in conturi si nici creante care sa depaseasca zece mii de euro si se poate spune ca este cel mai sarac deputat din judetul Mehedinti, dupa declaratia sa de avere.

Stefan Lapadat locuieste intr-un apartament cumparat in 1989, cu o valoare de impozitare de 120 de milioane de lei si mai are o casa la tara, dobindita in 1992, si care are o suprafata de 48 de metri patrati. Despre casa de la tara, Lapadat spune ca „e facuta din chirpici si e veche“. Din 2002, deputatul mehedintean a reusit sa-si achizitioneze si un autoturism Dacia SuperNova.

„Dintr-o data, apar cu ‘nspe case, masini si zeci de mii de euro!“

Intre cei doi senatori mehedinteni, Ion Sirbulescu, de la PNL, si Ion Honcescu, de la PSD, diferenta de avere se observa imediat, dupa marimea contului. Senatorul Ion Honcescu a reusit sa agoniseasca, pina la aceasta data, 16.648 de dolari – avere la care se adauga un teren forestier, in suprafata de 1,33 hectare, mostenire de la sotie, si unul intravilan, in suprafata de 1.840 de metri patrati, si un apartament, din 1995, tot mostenire de la sotie.

Honcescu are doua autoturisme, un Cielo cumparat in 1995 si un Mercedes „care nu este in stare de functionare de doi ani de zile“, spre deosebire de autoturismul senatorului liberal Ion Sirbulescu, un BMW achizitionat in 1995, si care merge inca bine.

Sirbulescu a adaugat, in declaratia sa de avere, recent modificata, un teren intravilan, in suprafata de 180 de metri patrati si un apartament, in Drobeta Turnu Severin, dobindit in 1991, a carui valoare de impozitare se ridica la 761,5 milioane de lei. Mehedintenii nu au insa o parere prea buna despre alesii lor, ale caror conturi s-au marit in perioada mandatelor de parlamentari.

„De unde au ei atitia bani, ca noi abia ne ducem zilele?! Ne pun biruri peste biruri, taxe si impozite, ca sa-si faca salarii grase in parlament! Dintr-o data, apar cu ‘nspe case, masini si zeci de mii de euro. Din salarii au strins ei toate astea?! Am aproape doua milioane de lei pensie si abia daca-mi ajung sa platesc darile, da’ sa mai pun si ceva deoparte!“, a spus Victor Croitoru, de 67 de ani, pensionar, din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS