10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Sadova exista doar o sursa de apa potabila

In Sadova exista doar o sursa de apa potabila

Pentru o gura de apa, localnicii trebuie sa stea uneori si cite trei ore la coada la singurul robinet cu apa potabila din comuna. Fintini sint destul de multe, insa apa nu-i buna de baut. Primariei i-a fost aprobat un proiect SAPARD de alimentare cu apa, insa deocamdata la orizont nu se zareste nici urma de ban.

De dimineata pina seara, la singurul robint cu apa potabila din comuna este coada. De citiva ani, apa din fintinile Sadovei este salcie si nu este buna de baut. Pinza freatica este la mare adincime, peste 50 de metri, iar fintinarii nu prea au curajul sa sape atit de adinc. In plus, saparea unei fintini costa intre 30 si 40 de milioane de lei.

„Stam la coada la apa, ca la moara. Cum ne trezim dimineata, asta grija o avem, sa venim sa luam apa. E mare lucru cind ajungem sa ne facem si noi o baie“, a spus Alexandra Pana, localnica.

Nici chiar cei care au fintini in curte nu o duc mai bine deoarece apa este putina si nu le ajunge nici macar sa isi ude gradinile.

„Am trei fintini in curte si nici una nu are apa. Dupa ce scot trei – patru galeti, apa se termina. Este vai de noi. Ne uitam la toate cum se usuca in curte si ne rugam sa ploua pentru ca nadejdea noastra sta la Dumnezeu“, a declarat Ileana Gheja.

De mai multe luni, Primariei Sadova i s-a aprobat un proiect SAPARD, de alimentare cu apa, finantat de Comunitatea Europeana, insa deocamdata nu se stie nimic despre data la care vor incepe efectiv lucrarile. Toata lumea asteapta.

„Ni s-au aprobat 30.000 de euro. Banii ajung sa rezolvam problema apei in Sadova“, a declarat Ion Paun, viceprimarul comunei.

Pina cind vor veni banii si se vor finaliza lucrarile pentru alimentarea cu apa a comunei, localnicii din Sadova se vor chinui ca si pina acum sa aduca apa cu bidonul sau galeata de la singura sursa de apa potabila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS