9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFunctionar al Finantelor Publice Mehedinti, trimis in judecata pentru inselaciune si delapidare

Functionar al Finantelor Publice Mehedinti, trimis in judecata pentru inselaciune si delapidare

Liviu Bratu si-a insusit sume de bani, in urma controalelor efectuate la societatile comerciale, prin completarea, in fals, a unui chitantier apartinind Administratiei Financiare

Liviu Bratu, fost functionar in Corpul de Control al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Mehedinti, este cercetat de politistii Serviciului Economico-Financiar al IJP Mehedinti si va fi trimis in judecata pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, delapidare, fals si uz de fals.

In urma mai multor controale efectuate la societati comerciale din Mehedinti, pe linia achitarii obligatiilor fiscale la bugetul statului, acesta a incasat, in perioada 2000-2001, diverse sume de bani reprezentind TVA de plata, din care si-a insusit 103 milioane de lei.

„Fostul angajat al Finantelor Publice a completat si emis chitante fiscale in fals si a falsificat si foi de varsamint, cu ajutorul carora si-a justificat sumele incasate si nepredate la trezoreria de stat“, a spus comisar-sef Ion Mirescu, seful Serviciului Politiei Economico-Financiare din IJP Mehedinti. Liviu Bratu a lucrat ca referent, mai intii la Administratia Financiara si apoi la Directia de Control a Directiei Generale a Finantelor Publice. „Suma respectiva a fost incasata de la mai multe societati comerciale, pe baza unui chitantier luat de la Administratia Financiara. Cind a fost mutat la Directia de Control, a primit si aici un chitantier, dar pe primul nu l-a mai predat si a profitat de aceasta situatie. Prejudiciul consta din impozite si taxe nevirate, la care se adauga majorarile de rigoare. Frauda a fost depistata de Directia de Control, in ianuarie-februarie, s-a stabilit prejudiciul, iar actele au fost inaintate la Parchet, in cursul lunii aprilie“, a spus Petre Petrica, directorul general al DGFP Mehedinti. Dupa ce faptele sale au fost descoperite, Liviu Bratu si-a prezentat demisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS