12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn cadavru a fost dat disparut din Sectia de reanimare a Spitalului Judetean Mehedinti

Un cadavru a fost dat disparut din Sectia de reanimare a Spitalului Judetean Mehedinti

Un caz aproape incredibil s-a petrecut la sfirsitul saptaminii trecute, la Spitalul Judetean Mehedinti. Medicii Sectiei reanimare au sesizat politia despre faptul ca din salon a disparut cadavrul unui bolnav, care decedase in urma cu citeva zeci de minute.

Gheorghe Smarandoiu, de 48 de ani, din localitatea Ciochiuta-Mehedinti, aflat in evidentele medicilor ca bolnav de TBC, a fost adus si internat in spital joi dupa-amiaza, dupa ce a suferit o comotie cerebrala. Barbatul a ajuns la Sectia de terapie intensiva, dar medicii nu au reusit sa-i salveze viata, mehedinteanul decedind, in cursul noptii de joi spre vineri.

Cadavrul a fost lasat in salon, pentru a fi transportat, vineri dimineata, la morga spitalului, pentru efectuarea necropsiei. Dupa citeva zeci de minute, una dintre asistente a intrat in camera si a observat disparitia cadavrului. Ea i-a alertat pe medicul de garda si pe asistente, care au anuntat paza unitatii medicale. Nimeni nu a fost insa in stare sa spuna cine a luat cadavrul din salon. In aceste conditii, a fost anuntata politia, o echipa de cercetare fiind trimisa la fata locului.

Rudele celui decedat au profitat de neatentia personalului medical

In acest caz, a fost sesizat si Parchetul de pe linga Tribunalul Mehedinti. Potrivit purtatorului de cuvint al institutiei, procuror Emil Bleoanca, rudele celui decedat au profitat de neatentia personalului medical si au luat cadavrul acasa:

„Medicul de garda i-a spus sotiei celui decedat ca nu poate sa-l ia acasa pina cind nu i se face autopsia. Femeia nu a inteles, a venit cu niste rude, l-au pus in masina si au plecat. Nici personalul medical nu a fost atent, sa vada cind l-au luat din spital, si nici cei care asigurau paza“.

Politistii mehedinteni au pus cazul pe seama lipsei de comunicare intre medici si familia celui decedat. „Cadrele noastre s-au deplasat la spital, unde au constatat, intr-adevar, ca disparuse cadavrul. In urma verificarilor, s-a stabilit ca sotia celui decedat si citeva rude

l-au transportat la domiciliu. Se pare ca nu au inteles ca mai intii trebuia sa fie efectuata autopsia“, a spus agent Constantin Barbulescu, de la Biroul de presa al IJP Mehedinti.

Din cercetarile efectuate de politisti, a reiesit ca familia a urcat mortul intr-un autoturism, pe bancheta din spate, si a reusit astfel sa-l scoata in afara unitatii medicale. Directorul adjunct al Spitalului Judetean Mehedinti, dr. Gheorghe Moraru, a refuzat sa comenteze cazul disparitiei unui cadavru din unitatea medicala pe care o conduce. Mai mult, Gheorghe Moraru nu a permis nici dr. Ion Carbunaru, seful Sectiei terapie intensiva, sa-si exprime punctul de vedere.

Directorul general al Spitalului Judetean Mehedinti, dr. Radu Iman, aflat la Bucuresti, a declarat ca numai directorul adjunct poate acorda, in lipsa sa, permisiunea cadrelor medicale sa vorbeasca. Ceea ce nu s-a intimplat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS