22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtectia Civila Mehedinti s-a dotat cu echipamente de peste o jumatate de miliard de lei

Protectia Civila Mehedinti s-a dotat cu echipamente de peste o jumatate de miliard de lei

Peste 500 de milioane de lei au fost cheltuite pentru a dota Inspectoratul Judetean de Protectie Civila Mehedinti cu materialele necesare desfasurarii activitatii.

In urma cu citeva luni, institutia nu mai avea nici cartuse filtrante pentru mastile de gaze.

„S-au gasit solutii de finantare pentru achizitionarea unui aparat performant de detectat metale, care va fi folosit pentru descoperirea munitiei ramase neexplodate. A fost asigurat si un echipament pirotehnic, ce asigura protectia impotriva schijelor ce rezulta in urma exploziei unui proiectil“, a spus col. Pavel Ungureanu, comandantul Inspectoratului Judetean de Protectie Civila Mehedinti.

Punctul de comanda

al inspectoratului

are filtro-ventilatie

O alta achizitie importanta pentru Protectia Civila Mehedinti o reprezinta costumul de protectie antichimica, necesar in cazul actiunilor in medii contaminate cu diferite substante.

Costumul are calitatea de a izola persoana care patrunde intr-o zona contaminata, pentru a cerceta sau scoate eventualele victime. „Am achizitionat si un aparat cu aer comprimat, care asigura o autonomie de patru ore. De asemenea, a fost asigurata filtro-ventilatia in punctul de comanda al inspectoratului. Pentru Comisia de Aparare impotriva Dezastrelor au fost achizitionate 21 de masti de gaze performante, iar statiile radio mobile au fost dotate cu acumulatori noi“, a precizat col. Pavel Ungureanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS