21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Oltenia au fost cercetate 49 de persoane pentru consum si trafic de droguri

In Oltenia au fost cercetate 49 de persoane pentru consum si trafic de droguri

In prezenta comisarului sef Gheorghe Bica, seful Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Lupta Antidrog (CZCCOA) Craiova, la Tirgu Jiu a avut loc luni dupa-amiaza un simpozion dedicat luptei impotriva consumului de droguri, organizat de Prefectura Gorj.

La intilnire au participat conducerea IJP Gorj, a Jandarmeriei, precum si cea a Directiei de Sanatate Publica Gorj.

Comisarul sef Gheorghe Bica a facut un bilant al activitatii Centrului pe care il conduce, spunind ca zona Olteniei este cea mai saraca din tara in ceea ce priveste consumul si traficul de droguri.

Comisarul sef Bica a afirmat ca in Craiova si in cele patru judete ale Olteniei arondate exista 35 de grupuri, totalizind 102 persoane, care se ocupa cu traficul de droguri.

„Nu stia nimeni unde sa il duca“

Cei prezenti la discutii au fost de acord ca baza materiala si posibilitatile de a actiona pentru a reintegra social un consumator de droguri sint limitate. Pe semestrul I al anului 2003, la centrul zonal au fost cercetate 49 de persoane pentru consum si trafic de droguri, 12 au fost arestate, dintre care sase cetateni straini. In total au fost inregistrate 50 de infractiuni care privesc traficul si consumul de droguri.

„In Gorj nu exista retele de traficanti de droguri. Avem informatii ca exista grupuri formate din distribuitori marunti de tigari cu marijuana si hasis. Oficial nu este inregistrat nici un consumator. Avem sesizari recente ca in alte institutii din tara sint internati cetateni care provin din Gorj, dar nu stim inca numarul lor.

De asemenea, colectiv de medici specializati care sa puna diagnostice. La Tirgu Jiu nu exista o sectie unde sa internam consumatorii, la fel si in alte judete. Acum citeva zile am plimbat in Craiova un consumator de droguri prin tot orasul. Nu stia nimeni unde sa il duca. Nu stia nimeni de unde sa ia medicamente. La Craiova am luat hotarirea de a infiinta o sectie cu zece paturi in cadrul Sectiei neuropsihiatrie si o alta sectie cu cinci paturi la urgente pentru cazurile grave“, a spus comisarul sef Gheorghe Bica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS