12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Judetean Dolj nu are cu ce sa deconteze investitiile din infrastructura

Consiliul Judetean Dolj nu are cu ce sa deconteze investitiile din infrastructura

Institutia trebuia sa primeasca de la bugetul de stat 29 de miliarde de lei

Consiliul Judetean Dolj nu are cu ce plati lucrarile de investitii in infrastructura executate in cursul acestui an, deoarece banii de la fondul special al drumurilor, prevazuti in transferuri bugetare de la stat, inca nu au sosit.

Marin Diaconeasa, vicepresedintele CJ, a precizat ca banii trebuia sa soseasca de cel putin doua luni, insa deocamdata nu se poate face nici o supozitie cu privire la soarta lor.

„Din cele 29 de miliarde de lei prevazute ca transferuri bugetare de la stat, au sosit doar 600 de milioane, insa noi speram ca macar intr-o prima transa sa primim zece miliarde. Este vorba de decontarea lucrarilor de investitii, efectuate in cea mai mare parte cu Societatea de Lucrari, Drumuri si Poduri (SLDP), la care unic actionar este CJ. In ceea ce priveste lucrarile de modernizari, acestea s-au facut cu diverse firme, pentru care s-au alocat 32 de miliarde, fondurile provenind in totalitate de la bugetul judetean“, a spus Diaconeasa.

Criza din acest sector este pusa pe seama deficitului bugetar la nivel de tara, de circa 1.700 de miliarde de lei. De altfel, lucratorii de la drumuri si poduri au inceput deja sa protesteze. Greva celor de la Craiova ar urma sa fie programata pentru astazi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS