9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn copil a decedat cu doar citeva ore inainte de botez

Un copil a decedat cu doar citeva ore inainte de botez

Medicul familiei Iliescu spune ca micutul era sanatos, dar decesul ar putea fi cauzat de proasta alimentatie

Familia Iliescu, din satul Bobaita, comuna Malovat-Mehedinti, se pregatea duminica de botezul celui de-al saselea copil, de numai o luna si jumatate, cind micutului i s-a facut rau. Speriati, parintii au anuntat vecinii, iar acestia au sunat la Serviciul Judetean de Ambulanta. Medicii s-au deplasat la fata locului, dar era prea tirziu deoarece sugarul decedase.

Potrivit primarului comunei Malovat, Traian Baloi, in acest caz, principala vina o au parintii:

„Copiii acestei familii nu erau supravegheati. Este adevarat ca si noi puteam face mai mult, in sensul sa anuntam Protectia Copilului despre conditiile in care sint crescuti cei mici, si sa fie luate unele masuri“.

Sugarul fusese nascut acasa, in saracie lucie

Potrivit primarului din Malovat, medicul din localitate a spus abia acum ca Stela Iliescu a nascut acasa, si nu la maternitate: „Daca am fi stiut ca a nascut acasa, am fi putut s-o obligam sa mearga la spital, sa vada cum se simte, ca aveam cum sa facem asta“.

„Miercuri am fost ultima data la familia Iliescu si l-am vazut pe copil, dar nu prezenta simptomele unei boli. Cind am ajuns acasa la ei, cei mici erau singuri, parintii lor fiind plecati. Vineri l-a vazut asistenta, dar copilul nu avea absolut nimic. Probabil ca totul a fost cauzat si de lipsa de alimentatie, pentru ca nu avea cine sa-i dea de mincare. Pe linga acest lucru, a existat si o infectie, iar intr-un astfel de caz un sugar de numai o luna si jumatate poate deceda si in doua ore“, a spus Emilia Stanciulescu, medic la dispensarul comunal.

Ajutorul social al familiei Iliescu se duce pe bautura

Familia Iliescu si cei cinci copii traiesc dintr-un ajutor social acordat de primarie. Potrivit medicului Emilia Stanciulescu, banii se duceau mai mult pe bautura decit pentru hrana celor mici:

„Este o familie dezorganizata. Nu lucreaza nici unul dintre parinti si au un ajutor social de la primarie care se duce pe orice altceva in afara de alimente“. Cadavrul sugarului a fost transportat la morga Spitalului Judetean Mehedinti, pentru efectuarea autopsiei si stabilirea cauzelor mortii.

Sesizata ieri de Gazeta de Sud, despre decesul sugarului, directoarea Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului Mehedinti, Georgeta Aprotosoaie, a spus ca va analiza situatia familiei Iliescu si va lua masurile corespunzatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS