14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoferul BRD Dolj - trimis in judecata pentru ca si-a omorit directorul

Soferul BRD Dolj – trimis in judecata pentru ca si-a omorit directorul

• Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova a dispus trimiterea in judecata a lui Ion Popescu, soferul Sucursalei Dolj a Bancii Romane de Dezvoltare(BRD), acuzat de omor din culpa si de vatamare corporala din culpa • Considerat drept unic vinovat al accidentului petrecut acum un an in comuna Leu, in urma caruia directorul BRD Dolj si o femeie au decedat, iar un client cipriot al bancii a fost grav ranit, conducatorul auto risca sa stea zece ani la puscarie

Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova a definitivat urmarirea penala in cazul tragicului accident de circulatie petrecut in urma cu aproximativ un an in comuna doljeana Leu, soldat cu doi morti – printre care si directorul BRD Dolj – si doua persoane grav ranite. Unicul vinovat este considerat soferul BRD, Ion Popescu, iar cauza accidentului a fost clarificata de expertiza tehnica: viteza excesiva.

Impactul s-a produs la viteza de 111 km/h

Era 26 iulie 2002. Un Cielo albastru cu numarul de inmatriculare DJ-10-BRD, condus de Ion Popescu, se deplasa in mare viteza de la Craiova catre Caracal.

In masina Sucursalei Dolj a Bancii Romane de Dezvoltare se mai aflau Mihai Eleodor, directorul institutiei, Michael Teodoros, un client cipriot al bancii, ambii pe bancheta din spate, si Marinela Cecanau, secretara cipriotului, asezata pe „locul mortului“.

Pe raza comunei Leu, Cielo a ajuns din urma o Dacie alba – cu numarul de inmatriculare VL-03-BUV – si s-a angajat in depasirea acesteia. Soferul BRD n-a observat ca un Aro cu remorca, aflat in fata Daciei, a incetinit, a semnalizat si a virat la stinga pentru a intra pe un drum lateral. Cu 111 km/h, Cielo a lovit in lateral masina Aro, apoi si-a continuat drumul pe aceeasi directie, oprindu-se intre un stilp de tensiune, pe care l-a rupt, si un gard de beton, darimat in urma impactului.

In urma accidentului, directorul BRD si secretara clientului cipriot si-au pierdut viata, iar soferul si cetateanul cipriot au fost grav raniti.

Unicul vinovat – soferul BRD

Procurorii au considerat ca unicul vinovat de producerea accidentului este soferul BRD, care conducea masina in localitate cu viteza foarte mare, neavind timp sa observe manevrele facute de conducatorul vehiculului Aro.

In consecinta, acestia au dispus trimiterea lui in judecata in stare de libertate, sub acuzatia de ucidere din culpa a doua persoane si vatamare corporala a unei a treia. Casatorit, tata a trei copii, dintre care doi minori, Ion Popescu, de 45 de ani, risca acum zece ani de puscarie pentru fapta sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS