19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBebe Tutunaru nu are bani pentru al 16-lea tur al Romaniei pe bicicleta

Bebe Tutunaru nu are bani pentru al 16-lea tur al Romaniei pe bicicleta

Marius Bebe Tutunaru, din Drobeta Turnu Severin, se pregateste, la 70 de ani, sa plece in cel de-al 16-lea tur al Romaniei, in care va trebui sa strabata pe bicicleta citeva mii de kilometri. Pensionarul spera ca va gasi intelegere la agentii economici din oras sa-l sponsorizeze pentru a putea pleca intr-un nou tur. Pentru nea Bebe Tutunaru-, cum ii spun cunoscutii- saptamina aceasta este decisiva pentru stringerea sumei necesare plecarii:

„Am fost pe la mai toate intreprinderile mari, sa-mi dea si mie cite ceva, sa pot pleca la inceputul lui iulie, dar nu prea m-au ajutat. Ma amina, imi spun sa vin saptamina viitoare, dar cind ma duc, nu ii mai gasesc“.

„Am pregatit bicicleta, mai am sa-i ung lantul si e gata!“

In fiecare an, nea Bebe Tutunaru isi schimba traseul, astfel incit sa ajunga prin tot mai multe localitati ale tarii si sa cunoasca tot mai multi oameni. Printre putinele lucruri din bagajul sau, Bebe Tutunaru are si un „caiet de bord“. In el are toata viata, de cind a inceput sa pedaleze si pina la ultimul tur. Tot in caiet sint sute de stampile, zeci de vederi, sute de semnaturi si multe fotografii. Cind ajunge intr-o localitate, prima grija este sa se adreseze la primarie sau la politie, sa puna stampila, sa vada lumea ca a trecut pe acolo.

„Nu pot sa iau startul in turul asta pentru ca nu am banii strinsi. Nu am nevoie de o suma mare, dar macar sa pot pleca, iar pe parcurs, ma mai ajuta unul, altul. Am pregatit bicicleta, mai am sa-i ung lantul si e gata!“, spune Bebe Tutunaru.

Daca nu va stringe suma necesara in aceste zile, pensionarul severinean va fi nevoit sa-si amine plecarea in cel de-al 16-lea tur al Romaniei pe bicicleta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS