9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaietel de doi ani si zece luni dat in urmarire generala

Baietel de doi ani si zece luni dat in urmarire generala

Tinara Madalina Croitoru din Craiova isi cauta cu disperare fiul, in virsta de doi ani si zece luni, pe care instanta i l-a incredintat spre crestere si educare. Nu l-a mai vazut de aproape un an, de cind fostul ei concubin, Marian Ceranu, l-a luat la el. Micutul Madalin Gabriel Ceranu a disparut insa de la domiciliul tatalui sau impreuna cu bunica lui, politistii incercind de mai multe ori, fara succes, sa-i dea de urma. Bunica risca sa fie acuzata de rapire si de nerespectarea unei hotariri judecatoresti, atit ea, cit si copilul fiind dati in urmarire generala. Iar tatal copilului este hotarit sa nu-si dea fiul cu nici un pret, preferind mai curind sa ajunga la puscarie.

Dragostea pentru un copil degenereaza intr-un adevarat razboi, atunci cind parintii se despart. Lupta este uneori atit de apriga, incit si justitia se dovedeste de multe ori neputincioasa in fata sentimentelor materne si paterne. Un astfel de caz este cel al Madalinei si al lui Marian.

Madalina Croitoru si Marian Ceranu au stat impreuna trei ani. Fructul relatiei lor – Madalin Gabriel Ceranu – a venit pe lume pe 5 septembrie 2000. Relatia dintre parinti s-a destramat insa la citeva luni de la nasterea lui, iar trecutele sentimente s-au transformat in adversitate, scopul fiind obtinerea copilului.

Bambilici judecatoresc cu un copil pe post de minge

Cum mama plecase cu micutul, tatal s-a adresat justitiei, solicitind incredintarea minorului spre crestere si educare. Si a primit cistig de cauza. Magistratii de la Judecatoria Craiova au decis astfel, retinind ca mama parasea des domiciliul comun in timpul concubinajului, isi neglija copilul si intretinea relatii cu alti barbati decit concubinul. Judecatorii au considerat ca baietelul va creste in conditii mai bune linga tata decit linga o mama care daduse o declaratie scrisa ca renunta la el, in conditiile in care ea isi mai parasise un alt copil in maternitate, cu ani in urma.

Neimpacindu-se cu sentinta, Madalina Croitoru a formulat apel, pierzind insa si la Tribunalul Dolj procesul pentru copil. A urmat apoi recursul la Curtea de Apel Craiova.

„Daca i-l dau pe baietel, n-o sa-l mai vad niciodata“

Intre timp, lucrurile s-au precipitat pentru ca in justitie se dadea o alta lupta intre parintii micutului, fiind pe rolul instantelor actiunea lui Marian Cereanu, prin care acesta cerea dreptul de a-si vizita fiul. Desi avea o hotarire definitiva si irevocabila in acest sens, care-i permitea sa-si viziteze copilul de doua ori pe luna, Marian Cereanu s-a dovedit neputincios in fata indirjirii fostei sale concubine, de a nu-l lasa sa-si vada fiul.

„Nu ma opun sa vina la mine acasa ca sa-l vada cite patru ore in prima si a treia simbata din fiecare luna, dar acasa n-o sa i-l dau, asa cum spune hotarirea judecatoreasca. Daca i-l dau pe baietel, n-o sa-l mai vad niciodata. Mai bine astept sa se termine procesul pentru incredintarea minorului“, sustinea, cu un an in urma, Madalina Croitoru. Si stia ea ce stia, pentru ca

s-a intimplat exact lucrul de care se temea.

Bunica si-a luat nepotul si a fugit cu el

Cu hotarirea definitiva si executorie – insa nu si irevocabila – pronuntata de Tribunalul Dolj in procesul de incredintare a copilului, Marian Cereanu a luat copilul la el pe 22 august 2002. „De atunci nu l-am mai vazut. Fostul meu concubin mi-ar fi dat voie sa-l vizitez, dar nu-l lasa maica-sa“, povesteste Madalina.

Dupa ce pierduse de doua ori procesul de incredintare a minorului, mama a primit cistig de cauza din partea judecatorilor Curtii de Apel Craiova, care, pe 26 septembrie 2002, au pronuntat o hotarire irevocabila in acest sens. Instanta a trecut de aceasta data si peste faptul ca mama a fost cu ani in urma condamnata pentru furt, magistratii considerind ca, fiind si la o virsta frageda, micutul Madalin Gabriel Cereanu va fi crescut in conditii mai bune de mama lui.

Pronuntarea unei hotariri judecatoresti irevocabile nu a insemnat si sfirsitul luptei.

„Din martie 2003 incerc sa-mi iau copilul inapoi. Am fost de cinci ori cu executorul si politia dupa el, dar ba nu ne-au deschis, ba nu au fost de gasit. Am inteles ca baietelul a fost luat de bunica lui, care a fugit cu el nu se stie unde. Si femeia, si copilul au fost dati in urmarire generala, iar eu nu stiu ce sa mai fac“, mentioneaza Madalina Croitoru.

„Mai bine fac puscarie decit sa-mi dau copilul“

Pina una-alta, mama micutului a facut ce s-a priceput. A sesizat politia in legatura cu nerespectarea de catre tatal lui Madalin Gabriel a unei hotariri judecatoresti. Tatal micutului s-a ales cu un dosar penal si stie ca-l poate astepta puscaria, dar nu-i pasa, pentru ca tine mult la fiul lui si ar vrea sa-l pastreze. Chiar si cu pretul unei condamnari:

„Mai bine fac puscarie decit sa-mi dau copilul. Nu pot concepe ca fiul meu sa fie crescut de o femeie care a mai parasit un copil – ulterior infiat de nepotul unui judecator de la Curtea de Apel -, a facut puscarie pentru furt si l-a parasit cind avea doua luni. Iar hotarirea Curtii de Apel Craiova mi se pare aberanta. Judecatorii nici nu s-au uitat pe dosar, din moment ce nu si-au dat seama ca mi-am luat fiul de la ea cu un an in urma, mentionind in hotarire ca «e in interesul minorului sa ramina in continuare in mediul familial in care a crescut»“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS