9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersonalul medical face cheta ca sa hraneasca un bebelus abandonat

Personalul medical face cheta ca sa hraneasca un bebelus abandonat

Un bebelus sta de mai bine de o luna in Maternitatea Tirgu Jiu pentru ca mama sa este din Craiova, iar actele pentru trimiterea copilului la un centru de plasament nu au fost finalizate. Tatiana Durac, de 26 de ani, din Craiova, a nascut in Maternitatea din Tirgu Jiu, iar dupa citeva zile s-a facut nevazuta. Femeia mai avea acasa trei copii si nu era casatorita. Cu toate acestea, personalul sectiei spune ca tinara nu dorea sa-si abandoneze copilul, dar a fost obligata de concubin sa fuga din spital.

„Impreuna cu concubinul se ocupa de vinzarea fierului vechi. Pina in ultima zi ne-a promis ca nu o sa-si lase copilul. Cu o zi inainte sa fie externata a venit concubinul, a batut-o si a obligat-o sa fuga si sa-si abandoneze bebelusul. Pentru ca mama este din alt judet, intocmirea actelor care se fac in astfel de cazuri a durat mai mult“, a spus medicul Camelia Roman- Barbuti, sefa Sectiei maternitate.

„Nu aveam ce sa-i dam sa manince“

Sectia de nou-nascuti a Spitalului din Tirgu Jiu se confrunta de la inceputul acestui an cu lipsa laptelui praf. Mamele sint obligate sa-si cumpere singure lapte praf pentru ca bebelusii sa nu le moara de foame. Sectia a primit de la inceputul anului 30 de cutii de lapte, in conditiile in care ar avea nevoie de cel putin zece cutii pe luna. Ionut, bebelusul abandonat, traieste doar din mila cadrelor medicale sau a celorlalte mamici, care se indura sa-i cedeze si lui din portia de lapte a copiilor.

„I-am cumparat noi pentru ca pur si simplu nu aveam ce sa-i dam sa manince. Avem o asistenta care primeste lapte praf gratuit de la primarie pentru copilul ei si ii mai aduce si lui Ionut. In curind, copilul va fi trimis la un centru de plasament din Dolj“, a mai spus sefa sectiei.

De la inceputul acestui an, in Maternitatea Tirgu Jiu au fost abandonati trei bebelusi, dar 30 de mame au fost la un pas de a-si lasa copiii in spital pentru ca nu aveau cu ce sa-i creasca. Pentru a le convinge sa pastreze copiii, acestea au fost internate la Centrul Maternal, unde li s-au asigurat masa si cazare, in speranta ca se vor atasa de bebelusi.

Majoritatea femeilor care sint tentate sa-si abandoneze copiii provin din familii dezorganizate, nu sint casatorite si nu au cu ce sa-si creasca bebelusii. Dupa ce nasc, multe dintre ele sint alungate de concubini sau familie si obligate sa renunte la copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS