9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Daca buget nu e, macar irlandezi sa fie!

Daca buget nu e, macar irlandezi sa fie!

Comuna Capreni are centru de sanatate. Un fel de spital comunal, cu medici, asistenti si chiar trei masini de Salvare. Pentru ca deserveste si comunele Hurezani, Stoina si Cruset, centrul este foarte solicitat, iar cele 15 paturi disponibile sint aproape intotdeauna ocupate.

In spital lucreaza doi medici permanenti, inlocuiti prin rotatie cu cei din celelalte comune. Imbunatatiri ar fi multe de facut, dar pentru asta trebuie bani. Si pentru ca spitalul nu a trecut de mult timp in administrarea primariei, edilii comunei n-au prea avut timp sa se dezmeticeasca.

„Pentru spital am avea nevoie de 300 de milioane de lei. Ne-am judecat doi ani pentru terenul pe care e construita cladirea. Pina la urma, ne-am inteles, dar acum trebuie sa rezolvam alte probleme: paturi, reactivi, mobilier pentru sala de asteptare, centrala termica. Angajarea unui sofer este, de asemenea, o urgenta. In Capreni si comunele limitrofe sint multi bolnavi care fac dializa si trebuie dusi la Craiova. O salvare este deci mai tot timpul plecata si atunci raminem descoperiti pentru celelalte urgente“, spune primarul. El spune ca spera ca organizatia „Prietenii Romaniei 2002“ din Irlanda, care ajuta de anul trecut locuitorii comunei, sa contribuie si la dotarea centrului de sanatate, intrucit bugetul localitatii este prea mic. Irlandezii au primit deja lista cu lucrurile de care are nevoie centrul si au promis ca vor aduce macar o parte dintre ele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS