20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii judeteni din Olt au o sala de sedinte de 13 miliarde de lei

Consilierii judeteni din Olt au o sala de sedinte de 13 miliarde de lei

Membrii Consiliului Judetean Olt au putut vedea, dupa o asteptare de mai bine de o jumatate de an, cea mai moderna sala de sedinte din tara, daca nu chiar din sud-estul Europei. Acestia au participat ieri la inaugurarea noii sali de sedinte, unde-si vor desfasura activitatea de acum inainte, in conditii foarte confortabile. Consilierii ar fi trebuit, teoretic, sa se mute in casa noua inca din luna octombrie a anului trecut, dar inundatiile de la Draganesti-Olt au necesitat alocarea citorva miliarde de lei.

Scenarii SF – puse in practica la Slatina

Noua sala de sedinte a Consiliului Judetean Olt este opera unei arhitecte scolite in Marea Britanie. Numai proiectarea salii a costat 150 de milioane de lei.

Printre facilitatile de care vor beneficia cei care vor avea privilegiul de a calca pragul noii sali de sedinte a CJ Olt, care va fi amenajata dupa modelul salii de sedinte de la Bruxelles, unde se intrunesc membrii tarilor Uniunii Europene, se numara: 43 de scaune din piele, ergonomice, dispuse la o masa rotunda, alte 60 de scaune aranjate ca pentru o sala de ci-

nema, patru cabine pentru traducatori, instalatie de aer conditionat, instalatie de sonorizare de 1,9 miliarde de lei si un barulet.

Toate materialele care au fost utilizate la realizarea acestei investitii au fost de cea mai buna calitate. Suma totala investita in amenajarea salii a depasit toate asteptarile autoritatilor, dar nu numai: 13,2 miliarde de lei, desi suma initiala fusese estimata la opt miliarde de lei. Bani insa s-au gasit pina la urma.

Presedintele CJ Olt, Marin Ionica, a caracterizat investitia ca necesara: „Cheltuielile nu au fost foarte mari daca este sa ne gindim ca tot vreo 13 miliarde ar fi costat sa reparam doi kilometri de drum… Ce am realizat aici va dainui 20-25 de ani si va duce vestea in lume, facind judetul Olt mai cunoscut decit era pina acum. Speram ca urmatoarea sedinta de guvern sa aiba loc aici, la Slatina, si deja avem semnale ca asa va fi. De asemenea, am trimis propuneri ca sala noastra de sedinte sa gazduiasca intilnirile unor organisme internationale, printre care si Adunarea Regiunilor Europene“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS