22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViceprimarul PSD din Vinju Mare a fost revocat din functie

Viceprimarul PSD din Vinju Mare a fost revocat din functie

Mandatul viceprimarului din Vinju Mare, Alexandru Mijache, a fost revocat printr-un ordin al prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota.

Motivul il reprezinta situatia de incompatibilitate in care era viceprimarul localitatii si din care acesta nu a iesit inainte de termenul limita prevazut de Legea anticoruptie, respectiv 21 iunie.

Alexandru Mijache si-a dat anterior demisia din functia de presedinte onorific al Cooperativei de Consum din Vinju Mare, dar nu si din functiile de presedinte si membru al Consiliului de Administratie al aceleiasi coo-

perative. In acest mod, el a incercat sa insele vigilenta reprezentantilor Prefecturii Mehedinti.

„Constatind ca nu a incetat starea de incompatibilitate, in termenul legal, de 60 de zile, viceprimarul Alexandru Mijache a fost eliberat din functie si si-a reluat activitatea la Cooperativa de Consum. Am primit confirmarea ca nu si-a prezentat demisia din functia de presedinte al Consiliului de Administratie de la Registrul Comertului“, a spus Nicolae Draghiea, secretarul general al Prefecturii Mehedinti.

Draghiea a precizat ca in acest caz nu a fost vorba de o manevra politica: „Este viceprimar PSD, asa ca nu a fost vorba de un criteriu politic, ci de aplicarea legii. Probabil ca acest caz va fi analizat si in organizatia locala a partidului si vor fi luate masurile ce se impun“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS