16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePensionarii dorm la portile Casei Judetene de Pensii Dolj

Pensionarii dorm la portile Casei Judetene de Pensii Dolj

In prima zi de primire a cererilor pentru biletele de odihna si tratament intr-una din statiunile balneoclimaterice din tara, pensionarii s-au calcat in picioare la ghiseele Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj. „Am venit de luni dupa-amiaza, pe la trei, pentru ca mi-a fost teama ca nu cumva sa nu prind rind. De cind au modificat criteriile de acordare a biletelor, parca toata lumea a innebunit. Era mai bine inainte, cind iti depuneai cerere prin posta si tot prin posta iti venea si raspunsul“, a declarat Ioan Petrache, pensionar de 80 de ani, din Craiova. Conducerea unitatii sustine ca este aglomeratie pentru ca toata lumea tine sa isi depuna cererea in prima zi.

„Lumea este asa nervoasa pentru ca deocamdata biletele de odihna si tratament pentru semestrul al doilea nu au venit de la Casa Nationala de Pensii.

Sa speram ca in doua- trei zile vor veni. Noi am inceput sa primim cereri pentru seria din 24 iulie. Oricum, oferta este mult mai mica decit cererea, iar pina acum au fost inregistrate aproape 2.000 de cereri. Cele mai solicitate statiuni sint cele de pe litoral, precum si Olanesti si Calimanesti. Pentru pensionarii CAP sint recomandate statiunile Bala, Amara, Geoagiu Bai si Pucioasa“, a spus Eugenia Filimon, directoarea economica a CJP Dolj.

Potrivit prevederilor Legii 19/2000, prioritate la acordarea biletelor de odihna si tratament au asiguratii care au nevoie de refacerea fortelor. Pentru un bilet de tratament, pensionarii platesc 70% din cuantumul pensiei, iar salariatii 50% din contravaloarea biletului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS