21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Mehedinti mai sint 13 incompatibili

In Mehedinti mai sint 13 incompatibili

Din cele 79 de persoane aflate in incompatibilitate in Mehedinti, numai 66 au renuntat la una din functii. Pentru ceilalti 13, prefectura nu a primit nici o instiintare, desi termenul limita era 21 iunie.

Secretarul general Nicolae Draghiea pune aceasta situatie pe seama lipsei de comunicare: „O data cu aparitia pachetului de legi anticoruptie, in perioada stabilita de lege, de 60 de zile, majoritatea celor care erau in situatie de incompatibilitate

si-au rezolvat problemele. Mai sint 13 situatii care nu au mai sosit la prefectura. Credem ca este vorba mai mult de o lipsa de comunicare intre consiliile locale respective si noi. Secretarul a lipsit o perioada si probabil de asta nu am primit situatia incompatibililor“.

Nu se stie nici situatia exacta in care se afla doi consilieri locali severineni si alti doi consilieri de la Vinju Mare.

„De la Godeanu am primit doua adrese de iesire din incompatibilitate, dar nu le-am luat in considerare pentru ca au venit prea devreme. La Consiliul Local Ponoarele sint doua incompatibilitati, despre care nu stim nimic, asa cum nu stim ce s-a intimplat la Punghina, unde presedintele organizatiei PNL era si functionar public“, a precizat Nicolae Draghiea.

Situatia incompatibililor a fost trimisa luni la guvern. O comisie de monitorizare va verifica orice aparitie a unei situatii de incompatibilitate, care ar putea interveni ca urmare a unor schimbari ierarhice sau a schimbarii statului de functii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS