17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevi severineni injurati la examenul de bacalaureat

Elevi severineni injurati la examenul de bacalaureat

Elevii care asteptau sa intre la proba orala de limba si literatura romana a examenului de bacalaureat, care se desfasura la Liceului Economic din Drobeta Turnu Severin, au fost tulburati luni de un tinar, care a intrat ilegal in unitatea de invatamint si a inceput sa le adreseze injurii.

Martin Petrica Rafael, de 18 ani, din municipiu, a opus rezistenta in momentul in care jandarmii care asigurau paza liceului au incercat sa-l scoata afara din institutie.

„Tinarul a refuzat sa prezinte documentele de identitate si a refuzat sa paraseasca incinta liceului. A fost sanctionat contraventional cu doua milioane de lei pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Nu stim de ce tinarul a procedat in acest fel. Probabil era suparat pe profesori“, a spus col. Vasile Erceanu, seful de Stat Major al Comandamentului Judetean de Jandarmi Mehedinti.

Jandarmii asigura, in perioada 23 iunie- 4 iulie, ordinea publica la doua colegii, doua licee, cinci grupuri scolare si doua centre de evaluare a examenului de bacalaureat.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti, promovabilitatea la bacalaureat, dupa prima zi de examinare la proba orala de limba si literatura romana, este de suta la suta.

„Am primit deja rezultatele de la Liceul <<Gheorghe Titeica>>, unde s-au inscris la bacalaureat 216 elevi, iar promovabilitatea dupa prima proba este de suta la suta. Avem semnale ca si in celelalte centre de examen lucrurile au stat la fel“, a spus inspector Lucia Ciorita, purtatorul de cuvint al ISJ Mehedinti.

La examenul de bacalaureat din acest an s-au inscris 2.999 de elevi, repartizati in zece centre. Candidatii au considerat subiectele de limba si literatura romana ca fiind acceptabile, dar s-au declarat impotriva sistemului de notare admis-respins.

„Ne-au ajutat si profesorii destul de mult. Au cam tras de noi la romana ca sa spunem ceva din subiecte. Nu este mai convenabil sistemul admis-respins, pentru ca dezavantajeaza pe cel care are nevoie de o nota mare“, a spus Ramona Cristescu, absolventa a Liceului „Gheorghe Titeica“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS