26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei sirbi au fost retinuti de politistii de frontiera

Trei sirbi au fost retinuti de politistii de frontiera

Politistii de frontiera din sectoarele Drobeta Turnu Severin si Portile de Fier II, judetul Mehedinti, au retinut ieri-dimineata trei cetateni sirbi, care pescuiau in apele teritoriale romanesti.

Milivoje Stankovic, de 75 de ani, si Miodrag Stankovic, de 50 de ani, tata si fiu, pescari cu experienta, s-au ales cu dosar penal, pentru comiterea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, iar barca utilizata a fost retinuta in vederea confiscarii. In cazul celor doi cetateni sirbi, a fost informat, prin scrisoare, imputernicitul de frontiera al Serbiei-Muntenegru, si urmeaza a fi predati in urma unei intrevederi de frontiera.

Al treilea cetatean sirb retinut de politistii de frontiera in timp ce era cu barca la citiva metri de malul romanesc a sustinut ca i s-a defectat motorul si curentii l-au adus in apele teritoriale romanesti. Cercetarile au confirmat declaratiile lui Djordje Tarkan, de 61 de ani, care va fi predat autoritatilor sirbe, impreuna cu barca cu motor utilizata. In ultima perioada, sase cetateni sirbi au fost surprinsi de politistii de frontiera mehedinteni desfasurind activitati de pescuit in apele teritoriale romanesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS