15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 800 de angajati ai UREX Rovinari au intrat in greva

Peste 800 de angajati ai UREX Rovinari au intrat in greva

Muncitorii au de incasat salarii restante in valoare de sapte miliarde de lei

Toti angajatii de la UREX Rovinari au intrat ieri, la ora 7.00, in greva generala. Pe platoul din fata intreprinderii s-au adunat aproximativ 800 de oameni, care au cerut administratiei plata salariilor restante.

Uzina, care executa reparatii in minerit, a fost cumparata de omul de afaceri Alexandru Crisan, fiind una din putinele uzine de reparatii care cistiga licitatiile pentru lucrari, organizate de Compania Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO). In prezent, UREX trece printr-o situatie grea, cei aproximativ 1.023 de angajati avind de incasat salarii restante in valoare de sapte miliarde de lei. UREX Rovinari figureaza si pe lista marilor datornici la bugetul de stat, avind de platit debite de 85 de miliarde de lei.

Se asigura doar paza utilajelor

Emil Huidu, actualul director general al UREX si fostul director al CNLO, a spus ca schimburile I si II au intrat in greva generala si ca in uzina nu lucreaza decit serviciile de paza si anumite sectoare.

„Oamenii sint nemultumiti in principal ca nu si-au mai luat salariile. Eu am fost numit recent director. Pe luna aprilie este vorba un miliard de lei restanta, iar pe luna mai, sase miliarde. Mai sint si alte revendicari, cum ar fi asigurarea de echipamente de lucru si masa calda“, a declarat Emil Huidu.

Liderul de sindicat al angajatilor de la UREX, Vasile Gosa, a afirmat ca, desi pe platoul din fata uzinei au venit numai 800 de oameni, toti angajatii sint in greva.

„Cei absenti sint fie in concedii, fie este vorba de invoiri. Oamenii nu vor sa plece si sint hotariti sa ramina in greva pina le vor fi satisfacute revendicarile. Noi am intocmit o lista cu aceste revendicari si in fruntea listei se afla plata salariilor restante. Activitatea este zero“, a afirmat Vasile Gosa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS