17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorul scolar Nicolae Mergea nu renunta la postul de consilier local

Inspectorul scolar Nicolae Mergea nu renunta la postul de consilier local

Cei 23 de consilieri locali din Tirgu Jiu au avut ca termen sfirsitul saptaminii trecute pentru a-si rezolva situatia de incompatibilitate. Toti consilierii care au fost membri in Consiliile de Administratie la AQUATERM, TRANSLOC sau Teatrul „Elvira Godeanu“ si-au dat demisia. Doi alesi locali au preferat sa renunte la scaunul de consilier in favoarea celorlalte functii pe care le au. Mihai Versin, consilier pe lista PSD, si Emil Popescu, independent, au renuntat la mandate.

O situatie mai delicata o are consilierul Cornel Andritoiu, care se confrunta cu grave probleme de sanatate si pe care primarul si prefectul au decis sa nu-l preseze cu problema incompatibilitatii.

„Mergea nu mai are voie sa participe la urmatoarea sedinta de consiliu“

Cea mai dificila alegere s-a dovedit a fi pentru consilierul Nicolae Mergea, care ocupa si functia de inspector scolar. Acesta a depus la secretariatul consiliului local documente prin care vrea sa demonstreze ca nu este incompatibil, desi prefectul a declarat ca se afla in aceasta situatie.

„Postul de inspector scolar nu are calitatea de functionar public. Am discutat acest subiect cu alti 16 colegi din tara si in nici un judet nu au fost pusi sa aleaga“, a spus Mergea. La rindul sau, prefectul Toni Grebla a declarat inca de saptamina trecuta ca atit seful Inspectoratului Scolar, cit si sefa Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj sint functionari pu-

blici. Directoarea DSP Gorj, Sanda Mischie, a rezolvat problema, anuntindu-si demisia din acest post, lucru pe care Mergea refuza sa-l faca.

„Nu este vorba de nici o interpretare. Aceasta este legea. Mergea nu mai are voie sa participe la urmatoarea sedinta de consiliu local. Daca pina atunci nu intelege sa-si rezolve problema, atunci o voi rezolva eu: o sa constat incetarea de drept a mandatului sau de consilier local“, a spus prefectul Toni Grebla.

Primaria Tirgu Jiu a inaintat partidelor ai caror membri sint consilierii demisionari o adresa prin care le solicita sa-si anunte rezervele pentru aceste posturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS