26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate111 persoane incompatibile

111 persoane incompatibile

In judetul Olt au fost identificate ca fiind in stare de incompatibilitate 111 persoane. Cele mai multe sint in rindul consilierilor – 53, situatia fiind clarificata in cazul a 42 dintre acestia. 11 incompatibili nu si-au rezolvat nici pina acum situatia, fapt pentru care prefectura judetului va emite ordine de incetare a mandatului. Pe locul secund in topul incompatibililor se afla functionarii publici – 31, din care 25 ocupau functii de executie, iar restul functii de conducere.

Potrivit celor declarate de Florea Gornoava, director in cadrul Prefecturii Olt, sefii institutiilor unde acestia isi desfasurau activitatea urmeaza sa ia act de noua situatie a angajatilor lor. Au mai fost gasiti „vinovati“ 13 primari si 14 viceprimari, intre acestia numarindu-se si cei doi viceprimari ai municipiului Slatina, Marin Postolache si Ion M. Ion. Acestia s-au vazut nevoiti sa renunte la indemnizatiile pe care le luau lunar de la firmele unde erau membri in Consiliile de Administratie si au optat pentru functiile publice.

Consiliul Local Slatina a ramas fara cinci membri

Cinci membri ai Consiliului Local Slatina au renuntat la functia de consilier. Radu Ionita a ales sa ramina director al regiei locale de transport urban. Marin Boldeanu a ales si el functia de bugetar in Ministerul de Finante, unde este inspector, iar Dorin Rogojinaru (director al Inspectoratului de Protectie a Mediului Olt), Dumitru Toncu (directorul Directiei Sanitar-Veterinare) si Radu Tuca (inspector-sef al Inspectoratului Teritorial de Munca) au renuntat si ei la leafa de consilier.

Jan Nastase, secretarul general al prefecturii, Nicolae Ciobanu si Viorel Butoi au renuntat la functia de consilier judetean.

Dupa cum a precizat Florea Gornoava, posturile devenite vacante in urma demisiilor fostilor consilieri vor fi ocupate de catre persoanele aflate pe listele electorale din anul 2000. De asemenea, prefectura va efectua sondaje in rindul demisionarilor pentru a observa daca legea a fost sau nu respectata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS