15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Sint secretari de primarii slabi, pe care nu-i putem acoperi“

„Sint secretari de primarii slabi, pe care nu-i putem acoperi“

Citiva secretari de primarii din Mehedinti, care au primit calificative nesatisfacatoare din partea primarului, au contestat evaluarile date in instantele de judecata. Potrivit secretarului general al prefecturii, Nicolae Draghiea, justitia a dat cistig de cauza celor vinovati: „Rolul prefectului este de control a legalitatii documentelor, a muncii secretarului de primarie. Atita timp cit el este numit de prefect, trebuie si verificat. Poate ca, daca spun ca justitia sau o parte din membrii ei nu au citit legea si au dat anumite verdicte, o sa se spuna ca este amestec al prefecturii in treburile justitiei. Trebuie sa rasfoiesti dosarul ca sa stii despre ce este vorba intr-o cauza. Avem un caz, la Oprisor, unde primarul a dat calificativul nesatisfacator in cazul secretarului, prefectul a confirmat si cind am primit hotarirea de la instanta am constatat ca nu a fost luat in considerare calificativul prefectului, si nici al primarului“.

„Parca am fi la cooperativa munca in zadar!“

Atit prefectul Dan Trancota, cit si secretarul general al Prefecturii Mehedinti, Nicolae Draghiea, au spus ca nu s-au facut presiuni asupra institutiei pe care o reprezinta, dar nici nu vor tine de scaun cu orice pret.

„Sint secretari de primarii foarte slabi, asa cum avem la Balta, pe care nu putem sa-i acoperim. La fel se intimpla si cu incompatibilitatile. Nu putem fi pentru unii muma si pentru altii ciuma. Vreau sa mergem pe strada, dupa ce trecem de aceste functii temporare, si sa ne putem uita in ochii oamenilor. Daca vom deranja pe cineva vom pleca si vor putea sa-si aduca oamenii pe care-i vor. Cind stii ca ai dreptate si vezi o hotarire data asa, …parca am fi la cooperativa munca in zadar“, a precizat Nicolae Draghiea. Conducerea prefecturii va efectua in perioada urmatoare mai multe deplasari pe teren, pentru a rezolva sesizarile primite din partea locuitorilor judetului. „Incercam sa stam mai mult in teren, pentru ca unele din probleme au fost deja rezolvate, cum au fost cele de fond funciar. O activitate eficienta este aceea in care rezolvi problemele la fata locului. Vrem sa rezolvam in forta cit mai multe probleme din teritoriu, pentru ca apoi sa luam si noi vacanta, fara griji“, a spus Dan Trancota, prefectul judetului Mehedinti. Sapte secretari de primarii din judet au primit calificative din partea prefecturii pentru activitatea desfasurata, atragind nemultumirea acestora. Miine, reprezentantii prefecturii se vor deplasa in localitatile Devesel, Burila Mare si Gogosu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS