14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeii craioveni, „jefuiţi“ de flori şi crengi

Teii craioveni, „jefuiţi“ de flori şi crengi

Amatorii de bani ciştigaţi uşor dau iama in teii din parcurile craiovene, rupind crengi intregi pentru un pumn de flori pe care apoi le vind in piaţă pe citeva mii de lei.

Imaginea pomilor vandalizaţi este dezolantă. Din păcate, organele de ordine nu intervin, asemenea lucruri intimplindu-se uneori in zonele din centru, in plină zi. Dovadă sint teii din parcul Bisericii Sfintul Dumitru sau cei care străjuiesc Calea Bucureşti, in zona Universităţii. Aceştia au fost clar ţinta „culegătorilor“, care i-au luat la rind, jupuindu-i de flori şi crengi deopotrivă. Este greu de crezut că nimeni nu i-a văzut şi nu a putut să-i oprească.

In timp ce ţiganii şi oamenii lipsiţi de educaţie şi de respect pentru natură şi pentru concetăţenii lor distrug copacii, virstnicii cară după ei scăunele de acasă şi işi intind oasele pentru a culege cit mai civilizat o mină de flori.

Autorităţile spun că este imposibil să fie angajat cite un om pentru a păzi fiecare parc sau alee străjuită de tei, deci actele de vandalism vor continua. Pină la urmă, problema ţine nu de numărul de gardieni publici sau de paznici, ci de educaţia celor care se dedau la astfel de fapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS