14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Mischie vrea sa aduca in Gorj masline siciliene ieftine

Nicolae Mischie vrea sa aduca in Gorj masline siciliene ieftine

O delegatie din Sicilia a fost prezenta in urma cu doua zile la Tirgu Jiu, unde au fost puse bazele unei viitoare infratiri intre localitatile Tismana – Centuripe si Pallazzo – Motru. Din delegatia oficiala au facut parte si Giuseppe Arena, primarul din Centuripe, si primarul din Pallazzo, Filippo Scarfalloto, ambii insotiti de viceprimari.

Oaspetii sicilieni au vizitat Tismana si mai multe obiective turistice din judet, discutind cu presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, domeniile in care ei ar putea investi. Daca dupa ultima vizita a sicilienilor, Nicolae Mischie a anuntat ca va aduce portocale ieftine din Italia, la vizita din aceasta saptamina punctul central al discutiilor au fost maslinele siciliene, mult mai ieftine decit cele care se comercializeaza in Gorj.

Maslinele – o afacere

„La portocale se asigura cantitati mari la un pret de 20 – 25 de centi pe kilogram, dar nu se asigura transportul. Acestea urmeaza sa fie aduse pe Marea Adriatica pina la tarmul iugoslav, dupa care vor fi preluate de trailere. Nu este totusi atit de convenabil, intrucit mai sint si portocalele aduse din Grecia si Turcia. Cea mai rentabila treaba este insa cu uleiul de masline si cu maslinele. Daca le vom lua de la ei, un kilogram de masline s-ar vinde cu 30-35, maximum 40.000 de lei. Am mai discutat si despre infiintarea de ateliere mestesugaresti: olarit, artizanat, argintarie, parfumerii“, a spus Nicolae Mischie.

Peste aproximativ doua luni, o delegatie din Gorj va merge in Sicilia pentru a parafa infratirea cu cele doua localitati, iar in septembrie, o delegatie formata din oameni de afaceri din zona va sosi in Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS