11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Educatiei a luat decizii in privinta maistrilor instructori din invatamint

Ministerul Educatiei a luat decizii in privinta maistrilor instructori din invatamint

Maistrii instructori mentinuti ca titulari prin Ordinul Ministerului Educatiei Nationale nr. 5.360/15.12.2000, care predau disciplina Educatie tehnologica la clasele V-VIII si care se afla intr-o forma de invatamint superior – cursuri de scurta sau de lunga durata – vor continua sa fie considerati titulari, se arata intr-o notificare recent trimisa de MEC inspectoratelor scolare din tara.

Ion Militaru, inspector cu evidenta si miscarea personalului didactic in cadrul ISJ Dolj, spune ca maistrii instructori titulari prin acelasi ordin, care predau aceeasi disciplina insa nu urmeaza o forma de invatamint superior ramin titulari numai pe norme care cuprind exclusiv ore de instruire practica. La incadrarea pe posturile disponibile de la scolile de arta si meserii, pe catedrele de instruire practica au prioritate, dintre maistrii instructori titulari pe o catedra de Educatie tehnologica, doar cei care mai au cel mult cinci ani pina la implinirea virstei de pensionare, mai spune Militaru. Aceasta operatiune este asimilata cu restringerea de activitate si urmeaza sa se realizeze pina la 15 iunie.

Potrivit notificarii, maistrii instructori care nu pot avea norme ce cuprind exclusiv ore de instruire practica pot preda ore de educatie tehnologica numai ca suplinitori necalificati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS