10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampanie electorala de Ziua Voinesei

Campanie electorala de Ziua Voinesei

Simbata – fiind una din zilele Voinesei – ne-am gindit sa purcedem la drum in statiunea din Muntii Lotrului. Ne asteptam sa vedem oameni in costume populare, voiosie pe strazi, fanfare, galagie – ce mai! – oameni in sarbatoare. Numai ca surpriza a fost mare – numai la Caminul Cultural era ceva miscare. Cu mic, cu mare, lumea din comuna se strinsese sa-i auda pe Emil Constantinescu, fostul presedinte al Romaniei, si pe parlamentarul Vasile Lupu.

Emil Constantinescu a preferat sa marturiseasca, in locul unui discurs, ca este fiu de ciobani olteni si ardeleni. El n-a scapat ocazia de a-i acuza pe pesedisti ca-si aroga o istorie, neuitind de originea lor: „Sint fostii securisti si cei din nomenclatura comunista (…), 500 de comunisti fiind in acelasi timp si agenti KGB. (…) Majoritatea sint niste venetici care n-au avut in cap nici un moment ideile fundamentale…“

Parlamentarul Vasile Lupu a criticat aspru justitia din Romania, sustinind ca numai un sfert din magistrati mai sint cinstiti, le-a amintit taranilor ca in loc sa-si are ogoarele au ajuns sa stea pe la usile instantelor, ale prefecturilor si primariilor ca sa-si ceara drepturile si i-a indemnat: „Stapiniti-va tara, ce-i al vostru, nu va duceti in slugarnicie in alte tari!“.

Dupa ce si-au varsat naduful, la casa de cultura invitatii au tinut o conferinta de presa in acelasi ton. Intre timp, la institutia amintita, Rapsodia Vilceana tinea un concert de zile mari, pentru oamenii de rind, fiindca oficialitatile erau prea ocupate cu derularea campaniei electorale, ca sa-si aduca aminte ca dincolo de toate acestea a fost totusi o zi a Voinesei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS