12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanca Mondiala sprijina Romania in procesul de pregatire a aderarii la Uniunea Europeana

Banca Mondiala sprijina Romania in procesul de pregatire a aderarii la Uniunea Europeana

Ministrul integrarii europene, Hildegard Puwak, si Rosallinda Quintanilla, economist in cadrul Bancii Mondiale, au analizat stadiul realizarii Memorandumului economic de tara pe care Banca Mondiala il intocmeste referitor la Romania, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Integrarii Europene (MIE).

Memorandumul, intitulat „Romania: Politici pentru o integrare de succes in Uniunea Europeana“, va cuprinde o evaluare a performantei economiei romanesti din perspectiva integrarii europene si va fi alcatuit pe baza datelor privind evolutia principalelor sectoare economice din Romania.

Rezultatele preliminare vor fi disponibile la sfirsitul anului in curs, iar forma finala a documentului va fi publicata la inceputul anului 2004.

Raportul, care face parte din strategia Bancii Mondiale de sprijinire a procesului de integrare europeana a statelor candidate la aderare, va include si estimari legate de implicatiile aderarii asupra dinamicii acestor sectoare.

Actuala runda de convorbiri reprezinta o continuare a dialogului pe aceeasi tema purtat in ianuarie 2003 de ministrul integrarii europene cu Andrew Vorkink, director pentru Europa Centrala si de Sud al Bancii Mondiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS