25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile gorjene spun ca Jiul va fi mai limpede

Autoritatile gorjene spun ca Jiul va fi mai limpede

Prefectul de Gorj, Toni Mihail Grebla, a anuntat ca spre sfirsitul acestei saptamini Jiul va deveni mai limpede, apa urmind sa piarda aproximativ 70% din suspensiile de carbune si argila care vin de la exploatarile miniere ale Companiei Nationale a Huilei Petrosani. Unul din motive ar fi punerea in functiune, la inceputul lunii iunie, a Statiei de epurare de la Coroiesti, Hunedoara.

„Statia de fabricatie japoneza va retine 60% din suspensiile de argila si carbune, atunci cind va atinge parametrii de functionare. Inca 10% din suspensii vor fi retinute de barajele amenajate pe riul Jiu, in Gorj. Deci operatiunea de spalare a carbunelui nu va mai influenta aspectul riului Jiu“, a afirmat prefectul Toni Grebla.

Apele uzate, deversate direct in Jiu

Primarul din Bumbesti Jiu, Ion Stanculete, are indoieli in ceea ce priveste o viitoare limpezire a Jiului. „In prezent, nu se poate folosi. S-a facut o actiune de curatare“, a spus Ion Stanculete. In zona Turcinesti, Jiul preia foarte multe gunoaie. Aici, multe persoane taie vite si arunca resturile animalelor pe malul riului. De asemenea, dupa acumularea de la Vadeni, in zona ACH, printr-o conducta se deverseaza direct in riu o parte din apele uzate ale orasului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS