11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de pensionari gorjeni s-au batut pe bilete de tratament

Sute de pensionari gorjeni s-au batut pe bilete de tratament

Zeci de batrini s-au asezat inca de joi seara la rind la Casa de Pensii Gorj ca sa depuna cereri pentru bilete de tratament. Numarul acestora ajunsese ieri-dimineata la citeva sute. Dupa mai multe ore de stat la rind, pensionarii si-au pierdut rabdarea si au inceput sa se ingramadeasca pentru a intra cit mai repede in cladire, acuzind conducerea Casei de Pensii de proasta organizare.

Pentru a-i calma pe batrini, a fost nevoie de prezenta a patru jandarmi si gardieni care sa supravegheze intrarea.

„De azi-noapte ne-am asezat la rind ca sa fim siguri ca prindem un bilet. Eu trebuie sa merg la Olanesti pentru ca acolo am fost si in anii precedenti si trebuie sa continuu tratamentul. Nu inteleg de ce nu au deschis mai multe ghisee ca sa mearga mai repede. Intra numai cite zece oameni si de aceea dureaza atit de mult. Au venit oameni inca de joi noapte, din tot judetul, batrini in baston care au dormit pe scari“, a spus Gheorghe Oprescu, unul dintre pensionari.

Biletele inca nu au sosit

Pensionarii au spus ca nu au fost respectate tabelele de ordine alcatuite cu o zi inainte si din aceasta cauza s-a creat atita dezordine. Conducerea Casei de Pensii Gorj spune ca biletele pentru trimestrul III, destinate pensionarilor gorjeni, nici macar nu au sosit si numarul acestora nu se stie.

„Perioada de depunere a cererilor este de aproximativ zece zile si chiar mai mult. S-a creat aceasta situatie pentru ca toti pensionarii vor sa mearga la tratament pe perioada verii, in statiunile de pe litoral sau la Olanesti si Govora. Pentru a fi siguri ca obtin bilete in aceste statiuni s-au ingramadit sa fie primii pe liste. Nu putem deschide mai multe ghisee pentru ca legea prevede existenta unui singur registru de ordine. In celelalte perioade ale anului, biletele au ramas nevindute. In ge-

neral, oferta acopera cererea, dar daca toti vor in acelasi loc, bineinteles ca nu ajung biletele“, a spus Ioana Talau, directoarea adjuncta a Casei de Pensii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS