22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul de Dolj primeste jalbe pe Net

Prefectul de Dolj primeste jalbe pe Net

Prefectul de Dolj, Cornel Mondea, este asaltat zilnic de zeci de reclamatii primite de la guvern, parlament, presedintie sau corpul de control al premierului. Zeci de nemultumiti carora nu li s-au rezolvat problemele aleg sa se adreseze institutiilor centrale. Adevarul este ca scrisorile se intorc la prefectura, cu recomandarea de solutionare in limita posibilitatilor si a competentei.

Mondea s-a aratat sufocat de avalansa de petitii, cu atit mai mult cu cit ele nu pot fi rezolvate deoarece s-au mai discutat si nu s-a gasit nici o solutie. Totusi, conform procedurilor legale, petentii primesc un raspuns, iar institutiile de la Bucuresti, un raport al prefecturii in legatura cu problemele sesizate.

„Cele mai frecvente reclamatii sint legate de retrocedari de paminturi si plingeri impotriva primarilor. Nu le putem rezolva pe toate, dar trebuie sa le raspundem in termenul legal. Zilnic imi parvin cel putin 15 scrisori sosite de la guvern sau corpul de control. Pe unii dintre nemultumiti am ajuns sa-i stiu pe de rost, deoarece insista si vin de fiecare data la audiente“, a spus prefectul.

15 jalbe pe zi returnate lui Mondea de Corpul de Control al primului ministru

Adina Sandoiu, purtatorul de cuvint al Prefecturii Dolj, are cea mai mare bataie de cap cu reclamatiile. In dosarul pe care il are la birou, purtatorul de cuvint a ajuns deja la numarul de inregistrare 2.500 si asta numai de la inceputul anului.

„Ca sa raspund la toate, trebuie sa imi iau de lucru si acasa. Imi aduc aminte ca unii au trimis niste scrisori la care pur si simplu nu stiam daca trebuie sa raspundem sau nu. O persoana i-a cerut lui Adrian Nastase sa-i plateasca restantele la intretinere de 20 de milioane de lei, argumentind ca este bolnava si ca are copii de crescut. Scrisoarea s-a intors la noi de la guvern. Ce sa-i raspundem?“, se intreaba Adina Sandoiu.

Exemplele pot continua cu un craiovean care si-a trimis CV-ul si un spot electoral cu fotografie, cerind sa fie votat senator, in timp ce altul a „argumentat“ ca intruneste toate conditiile pentru a fi incoronat „Print al Olteniei“. Ba, mai nou, jalbele au inceput sa curga si pe adresa de internet a prefecturii. Purtatorul de cuvint a declarat ca nu are alta solutie decit sa le trimita raspunsul prin e-mail, daca petentii au ales aceasta cale. Adresa de net a prefecturii este www.prefecturadj.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS