22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoala nr. 24 „Sf. Gheorghe“ din Craiova a implinit 35 de ani

Şcoala nr. 24 „Sf. Gheorghe“ din Craiova a implinit 35 de ani

Pentru prima dată in istoria Şcolii nr. 24 „Sf. Gheorghe“ din Craiova, programul manifestărilor celei de-a 35-a aniversări s-a derulat pe parcursul unei săptămini, intre 2 iunie şi 6 iunie, in ultima zi avind loc festivitatea propriu-zisă, pe platoul unităţii de invăţămint sărbătorite. La festivitate au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai Parlamentului Romaniei, Prefecturii Dolj şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Campionul mondial la informatică, Mihai Pătraşcu, fost elev al Şcolii nr. 24, le-a impărtăşit copiilor din experienţa sa.
Ineditul a venit din partea elevilor care i-au „modificat“ agenda de lucru a viceprimarului Antonie Solomon, pentru a-i cere autografe.

La Şcoala nr. 24 „Sf. Gheorghe“ au avut loc mai multe manifestări. Luni s-a organizat tradiţionala expoziţie de cadouri oferite şcolii de către elevi şi s-a desfăşurat concursul de creaţie literară „Nestemate ale cuvintului“, premianţii primind diplome şi spaţiu tipografic in revista şcolii- 24 din 24-, pentru publicarea celor mai valoroase creaţii personale. Nu au lipsit expoziţiile de desen, grafică şi pictură ale elevilor şi nici intrecerile sportive la fotbal, baschet, handbal.

Prin organizarea concursurilor de interpretare s-au descoperit copii talentaţi. De asemenea, au fost prezentate scenete din Shakespeare şi Caragiale, in limbile romană şi engleză. Nu a rămas nici măcar o disciplină „neacoperită“ de vreun concurs stimulativ. Cu această ocazie, s-a lansat revista Princhindeii din 24, ce aparţine integral elevilor din invăţămintul primar.

La secţia de etnografie a Muzeului Olteniei, elevii Şcolii nr.24 au prezentat spectacolul „Nestemate ale folclorului romanesc“ cu dansuri şi cintece populare.

Campionul mondial la informatică, Mihai Pătraşcu, fost elev al Şcolii nr. 24

Miercuri, sub genericul „Ştafeta generaţiilor“ au desfăşurat activităţi actuali elevi ai claselor V-VIII cu rezultate excelente la concursuri şi olimpiade şcolare şi foşti elevi care au scos impreună cu dascălii lor şcoala din anonimat. Este suficient să-l amintim doar pe multiplul campion mondial la informatică, Mihai Pătraşcu, fost elev al Şcolii nr.24, in prezent student la Universitatea MIT din Statele Unite.

Sfaturile sale pentru elevi au fost ascultate cu interes inclusiv de dascăli. Balul Absolvenţilor a avut loc la Restaurantul „Hanul Craioviţa“, sub coordonarea consilierului educativ Jana Cristea, care a spus: „De aproximativ opt luni de cind este director al şcolii noastre, profesorul Sandu Goiceanu ne trage ca un buldozer după dinsul, prin programul managerial pe care il are. Singurul neajuns este că numărul elevilor a scăzut de la 2.200 la 1.400 in ciţiva ani din cauza ratei mici a natalităţii“.

Parada modei a amuţit asistenţa

Un alt moment inedit a fost parada modei copiilor, la care aceştia au prezentat costume confecţionate de ei din materiale refolosibile ca: rafie, dopuri de plută, boabe de porumb, boabe de griu, plastic, polietilenă etc. Imaginaţia copiilor a depăşit aşteptările asistenţei. Au urmat dansul modern, dansul clasic şi gimnastica aerobică.

Viceprimarul

Antonie Solomon – „sechestrat“ de elevi

să le dea autografe

In ultima zi a manifestărilor, s-a organizat festivitatea oficială, la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai Parlamentului Romaniei, ai Prefecturii Dolj şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Ineditul a venit din partea elevilor care i-au „modificat“ agenda de lucru a viceprimarului Antonie Solomon. Elevii, cu pix şi caiet, purtind pe cap baticuri cu drapelul Romaniei şi cu cel al Statelor Unite, s-au inghesuit pentru a-i cere acestuia autografe. Vicele Solomon le-a replicat: „Nu vă-nţeleg de ce veniţi la mine să vă dau autografe, că nu sint nici fotbalist, nici vedetă! Vă rog să-nţelegeţi că am şi eu un program pe care trebuie să-l respect!“ Copiii nu s-au lăsat mai prejos: „Dom’ primar, pentru noi sinteţi mai mult decit un star, iar dacă n-aveţi timp liber pentru autografe, vă dăm dintr-al nostru!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS