20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul primar PSD Ilie Daniel - cercetat pentru ca a cerut mita

Fostul primar PSD Ilie Daniel – cercetat pentru ca a cerut mita

• „Pentru a-mi da contractul cu reparatiile la liceu, mi-a cerut 20% din valoarea lucrarilor“, a spus Nicolita Irod, cea careia edilul i-a solicitat 30 de milioane de lei • Cu toate ca Liceul din Bilteni a fost reparat, Nicolita Irod nu si-a mai primit banii pe lucrari • Printr-un ordin semnat ieri de prefectul Toni Grebla, Ilie Daniel nu mai este primar al comunei Bilteni

Fostul primar PSD Ilie Daniel este in atentia procurorilor din cadrul Parchetului National Anticoruptie (PNA), fiind acuzat ca a cerut mita. In prezent, Ilie Daniel este condamnat de Curtea Suprema de Justitie la doi ani inchisoare, pentru luare de mita. In urma cu doi ani, Ilie Daniel i-a solicitat 30 de milioane de lei Nicolitei Irod pentru a-i facilita obtinerea unui contract cu lucrari de reparatii. In anul 2001, Nicolita Irod a participat, prin firma fratelui sau, la o licitatie pentru obtinerea unor lucrari la Liceul din Bilteni.

Dupa ce a cistigat licitatia in valoare de 150 de milioane de lei, Nicolita Irod a mers la Ilie Daniel pentru a semna contractul cu primaria. „Pentru a-mi da contractul cu reparatiile la liceu, mi-a cerut 20% din valoarea lucrarilor. De unde sa ii dau 30 de milioane de lei? Nu am vrut sa ii dau si ne-am apucat sa facem asa lucrarea, ca ne-a tot dus cu vorba. Era timpul scurt si nu terminam. Am lucrat fara contract. A venit si receptia. Au notat ceva pe o hirtie cu lucrarile efectuate si nu stiu ce au facut cu ea. Pe el l-am reclamat in 2002 si de atunci umblu pe la consiliul local, poate imi dau banii pe lucrare. La ultima sedinta, primarul a plecat din sala“, a spus Nicolita Irod.

Mandat incheiat

Dupa ce Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a dispus initial neinceperea urmaririi penale in cazul edilului acuzat ca a cerut 30 de milioane de lei mita, PNA de pe linga Curtea de Apel din Craiova a solicitat continuarea cercetarilor. „Dupa ce Curtea de Apel Craiova s-a pronuntat, noi am trimis dosarul la PNA Bucuresti. Este in lucru.

Nu era de competenta noastra, fiind vorba de un primar“, a declarat Gheorghe Roibu, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. In ceea ce priveste soarta de functionar public a edilului, Toni Grebla, prefectul de Gorj, a semnat ieri un ordin prin care lui Ilie Daniel i-a incetat mandatul de primar al comunei Bilteni. Intrucit nu mai este timp pentru organizarea de alegeri anticipate, viceprimarul Pompiliu Paunescu va fi pina in 2004 primar interimar. Functia de viceprimar va fi ocupata de un membru al consiliului local, care va fi ales prin votul consilierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS