17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMischie le-a prezentat invitatilor un judet virtual

Mischie le-a prezentat invitatilor un judet virtual

Congresul al 28-lea al Academiei Romano-Americane (ARA) s-a deschis ieri la Tirgu Jiu, in prezenta ministrului educatiei si cercetarii, Ecaterina Andronescu.

Cuvintul de deschidere a fost rostit de presedintele ales al congresului, Nicolae Mischie. Impresionat de numerosii invitati de peste hotare, Nicolae Mischie a inceput sa faca o descriere a judetului, pe care l-a caracterizat ca fiind prosper si infloritor, uitind ca in statisticile de anul trecut Gorjul era situat pe locul doi pe tara intr-un top al saraciei.

Dupa ce a facut o prezentare a istoriei judetului, Mischie a inceput sa enumere realizarile contemporane. „Economia Gorjului este destul de prospera in aceasta tranzitie care nu se mai termina. Gorjul avind un relief compus din cimpie, dealuri si munte, turismul s-a dezvoltat din plin. Carbunele pe care il avem in subsol a scos saracia din casele gorjenilor. In minele noastre, carbunele este sapte dolari tona, in timp ce in Europa costa 50-58 de dolari. Compania Lignitului a devenit un plamin financiar al judetului, care ne asigura prosperitatea. Gorjul va deveni in curind un adevarat centru energetic . Muntii nostri sint plini de marmura si, daca ar fi exploatata, ne-ar face bogati“, a descris Mischie judetul pe care il conduce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS